Šport > Nogomet
253 ogledov

Iličić nesrečno ostal brez finala, loterija v Rimu

Josip Iličić Juventus Atalanta
V italijanskem nogometnem pokalnem tekmovanju sta znana oba finalista.

Prvi finalist italijanskega pokala je postal Juventus, branilci naslova so na povratni tekmi z minimalnim izidom premagali Atalanto (1:0) in jo s skupnim izidom 2:0 izločili iz tekmovanja. Slovenski reprezentant Josip Iličić je v gostujoči postavi zavzel mesto v napadu in na igrišču ostal do 65. minute.

V prvem polčasu sta si obe ekipi priigrali po eno večjo priložnost, obe sta ostali neizkoriščeni. Sredi drugega dela je bila Atalanta zelo blizu odrešilnemu zadetku, ko je Alejandro Gómez skušal kaznovati nespameten izlet Gigija Buffona iz vrat in pomeril z velike razdalje, a zadel je le vratnico. Malce zatem je isti igralec še enkrat ogrozil torinska vrata, nato pa je sledila kruta kazen.

V 74. minuti je pred gol gostov priletel predložek, eden od domačinov je dvomljivo padel, sodnik pa je pokazal na belo točko in poskrbel za zgražanje nogometašev iz Bergama. Najstrožjo kazen je izkoristil Miralem Pjanić in tehtnico prevesil na stran "stare dame", ki bo igrala svoj četrti zaporedni finale.

Finale bo odigran 9. maja na stadionu Olimpico v Rimu.

Drugi finalist je bil znan pozno zvečer, v Rimu sta se pomerila Lazio in AC Milan, ki sta se na prvi tekmi razšla brez zadetkov. Tudi na povratnem obračunu ni bilo zadetka ne v rednem delu, ne v podaljšku, in odločale so enajstmetrovke, v katerih je bil boljši Milan.

V prvem polčasu je imel najlepšo priložnost sicer Lazio, v nadaljevanju pa so bili nevarnejši gostje, toda nobena od ekip ni znala realizirati obetavnih situacij. 

Streljanje enajstmetrovk se je, po nekaj lepih obrambah obeh vratarjev, zavleklo v sedmo serijo. Pri domačih je takrat žogo čez gol poslal Luiz Felipe, za Milan pa je mirnost ohranil Alessio Romagnoli in razveselil pristaše "rossonerov".

Coppa Italia, polfinale (povratni tekmi):

JUVENTUS - Atalanta 1:0 (0:0)  /1:0/
Pjanić 75./11m

Lazio - AC Milan 4:5** (0:0, 0:0)  /0:0/

** - po streljanju enajstmetrovk
/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v finale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice