Atlético s težavami povečal naskok pred Realom in Barço

Foto: Reuters Atletico Elche La Liga Foto: EPA Simeone Atletico Elche La Liga Foto: Reuters Fran Escriba Atletico Elche La Liga Foto: Reuters Diego Costa Saounaru David Villa Atletico Elche La Liga Foto: EPA Diego Costa Pelegrin Atletico Elche La Liga Foto: EPA Filipe Luis Alberto Rivera Atletico Elche La Liga Foto: Reuters David Villa Herrera enajstmetrovka Atletico Elche La Liga Foto: Reuters David Villa enajstmetrovka Atletico Elche La Liga Foto: Reuters Joao Miranda Raul Garcia Atletico Elche La Liga Foto: EPA Diego Costa Damian Suarez Atletico Elche La Liga Foto: Reuters Diego Costa Atletico Elche La Liga
Madridski Atlético je odprl tokratno kolo španskega prvenstva s težko priborjeno, a zasluženo zmago nad Elchejem (2:0). Četa Diega Simeoneja, s tekmo več, sedaj najbližjim zasledovalcem beži za šest točk.
Oglej si celoten članek

Vodilna ekipa španskega prvenstva - Atlético Madrid - je že v petek opravila svojo obveznost v 34. kolu. Na stadionu Vicente Calderon je gostoval Elche in bil kljub dobri predstavi poražen (2:0), tako da so varovanci Frana Escribája ostali na 15. mestu s 35 točkami, štirimi več od Getafeja, ki se trenutno nahaja na 18. mestu, ki že vodi v drugoligaško tekmovanje.

V ligi BBVA so sledili zgledu iz Nemčije in Francije, kjer klubom, ki so v boju za evropsko čast, "pomagajo" z razporedom. Tako sta münchenski Bayern in Paris Saint-Germain nekaj svojih tekem v državnem prvenstvu odigrala ob petkih, tokrat bo dneva odmora več deležen Atlético, ki se bo v torek v okviru polfinala Lige prvakov doma pomeril s Chelseajem. V dnevih do spopada z Londončani bodo fantje pod vodstvom Diega Simeoneja uživali ob pogledu na lestvico, saj s tekmo več mestnemu tekmecu Realu bežijo za šest točk, Barceloni pa za sedem. 

Elche v prvem delu bližje golu

Domači Atlético je srečanje, tudi z Diegom Costo v prvi postavi, začel bolje in si priigral nekaj polpriložnosti, toda vselej je bil na mestu gostujoči vratar Manuel Herrera. Sredi prvega dela so se opogumili tudi nogometaši Elcheja in prišli do dveh lepih priložnosti. Najprej je Javi Márquez sprožil z razdalje, Thibaut Courtois je žogo odbil v kot, po katerem je bil v skoku najvišji Cristian Sapunaru, še enkrat več se je izkazal Courtois. 

Vroče je bilo pred domačimi vrati spet le nekaj trenutkov kasneje, ko je Carles Gil prišel do globinske podaje na desni strani kazenskeg prostora in iz vabljivega položaja meril čez gol. V zaključku prvega dela so spet začeli prevladovati domači, še najbližje golu so bili v 41. minuti. Z desne je predložek poslal Juanfran, na prvi vratnici Costa ni dobro zadel žoge, na drugi pa je David Villa (sicer iz prepovedanega položaja) streljal mimo vrat.

Herrera "prebral" Villo, Miranda pomiril živce

Na začetku drugega polčasa je Atlético zaigral agresivneje in si že kmalu priigral izjemno priložnost. Po visokem predložku z leve je glavni sodnik Carlos Clos Gómez po dvoboju Sapunaruja in Raúla Garcíe, malce velikodušno za domače, v 50. minuti pokazal na belo točko in Romunu podelil rumeni karton. Streljal je Villa, saj je redni izvajalec Costa prejšnji teden zgrešil najstrožjo kazen pri Getafeju, a tudi Asturijec ni bil nič bolj uspešen. Mlačen strel v vratarjevo levo stran je Herrera ubranil in še poglobil težave domačih. Kmalu zatem je bil spet Villa dvakrat v priložnosti, a obakrat je bil nepreviden pri vtekanju in se znašel v prepovedanem položaju. 

Trud domačih se je vendarle obrestoval v 72. minuti. Po kotu rezervista Joséja Sose je na prvi vratnici najvišje skočil João Miranda in s strelom v daljši kot zadel za odrešilno vodstvo Colchonerosov. Po zaostanku so se v napadalnem smislu spet prebudili gostje, pretili so predvsem po visokih predložkih, a njihovi streli Courtoisu niso povzročali prevelikih težav. Bolj odprto igro gostov bi v enem od protinapadov lahko kaznoval Costa, toda Herrera je bil uspešnejši v boju iz oči v oči, zato pa je brazilski Španec zmago zapečatil v 90. minuti. Po novem protinapadu se je še enkrat znašel sam pred vrati, s hrbta ga je porinil Sapunaru, zakrivil še drugo enajstmetrovko in dobil izključujoči drugi rumeni karton, z bele točko pa je bil zanesljiv Costa, ki je postavil končni izid tekme (2:0).

Realu teden odmora, Valverde proti svojim

Real Madrid je dobil še več odmora pred sredinim srečanjem z Bayernom. Moštvo Carla Ancelottija je v sredo slavilo nad Barcelono v finalu Cope del Rey (2:1), njihovo ligaško srečanje v gosteh proti Valladolidu je bilo tako prestavljeno na prvi teden v maju. Bavarci, ki so v sredo prav tako slavili v pokalu in se po zmagi nad Kaiserslauternom prebili v finale (5:0), bodo svoje domače obveznosti opravili v soboto popoldne v Braunschweigu pri Eintrachtu, a ima četa Pepa Guardiole že zagotovljen naslov prvaka in lahko vse sile usmeri na evropsko fronto.

Barcelona, ki ji je ostalo le še pet tekem v domačem prvenstvu, bo brez številnih poškodovanih nogometašev v nedeljo zvečer gostila bilbajski Athletic. Baski trenutno trdno držijo četrto mesto, vodi pa jih možni naslednik Gerarda Martina, nekdanji član Blaugrane - Ernesto Valverde

Špansko prvenstvo, 34. kolo:

Atlético Madrid : Elche 2:0 (0:0)
Miranda (72), Costa (91/11m)
RK: Sapunaru (Elche/90)
Villa (Atlético) je v 50. minuti zastreljal enajstmetrovko.

Osasuna : Valencia 1:1 (1:0)
Riera (19); Jonas (82)

Levante : Getafe 0:0

Real Sociedad : Espanyol 2:1 (1:1)
Canales (32), Vela (90); Cordoba (23)

Almería : Celta Vigo 2:4 (1:1)
Rodri (40), Diaz (88); Nolito (20, 71), Charles (52), Orellana (76)

Ob 17.00:
Rayo Vallecano - Real Betis

Ob 19.00:
Sevilla - Granada

Ob 21.00:
Barcelona - Athletic Bilbao

Ponedeljek ob 22.00:
Málaga - Villareal

Sreda, 7. maja:
Real Valladolid - Real Madrid

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.