Atlético samo še dve točki pred Realom

Foto: Reuters (Málaga - Atlético Madrid) Foto: Reuters (Málaga - Atlético Madrid) Foto: Reuters (Málaga - Atlético Madrid) Foto: Reuters (Málaga - Atlético Madrid) Foto: Reuters (Málaga - Atlético Madrid) Foto: EPA (Granada - Mallorca) Foto: EPA (Granada - Mallorca) Foto: EPA (Espanyol - Valladolid) Foto: EPA (Espanyol - Valladolid)
Sobotni del španske nogometne lige je minil v znamenju El Clásica, ki ga je z 2:1 dobil Real Madrid, v nedeljo pa so bili na sporedu še preostali obračuni 26. kola. Atlético Madrid ima po remiju proti Málagi (0:0) samo še dve točki prednosti pred mestnim tekmecem. Brez zadetkov sta se razšla tudi Espanyol in Valladolid, Mallorca pa je premagala Granado (2:1).
Oglej si celoten članek

Málaga je doma iztržila remi proti Atlético Madridu (0:0) in Realu pomagala do znižanja zaostanka za mestnim tekmecem. Gostje so na igrišču prevladovali, a dominance niso uspeli pretvoriti v zadetek.

V četrti minuti je Radamel Falcao pobegnil trem domačih igralcem, podal do Diega Coste, brazilski napadalec pa je meril krepko mimo vrat. Domači vratar Willi Caballero je imel veliko dela s poskusom Arde Turana, ki je sprožil s približno dvajsetih metrov.

Málaga je prvič resno zapretila šele v drugem polčasu, ko so nekajkrat poskusili iz protinapada, a Atlético je še vedno gospodaril tako v posesti kot številu priložnosti. Na sredini sta prevladovala Mario Suarez in Koke - slednji je prav tako zastreljal lepo priložnost za Madrid. Petnajst minut pred koncem rednega dela je s približno desetih metrov za domače z glavo poskusil Weligton Oliveira, nevarnost pa je spodbudila Atlético, da je v zaključku še bolj pritisnil na plin. Málaga je v zadnjih minutah preživela obstreljevanje in Atléticu ukradla dve pomembni točki.

Španska liga, 26. kolo:

Granada : Mallorca 1:2 (1:1)
Nolito (9); Alfaro (13), Hemed (90)

Espanyol : Valladolid 0:0 (0:0)

Málaga : Atlético Madrid 0:0 (0:0)

Real Sociedad : Real Betis 3:3 (0:1)
Vela (51), Martinez (56), Prieto (62/11m); Molina (29), Pabon (49, 66)

Ponedeljek ob 21.30:
Sevilla - Celta Vigo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.