Šport > Nogomet
26 ogledov

Atlético samo še dve točki pred Realom

(Málaga - Atlético Madrid)
1/9
Reuters
Sobotni del španske nogometne lige je minil v znamenju El Clásica, ki ga je z 2:1 dobil Real Madrid, v nedeljo pa so bili na sporedu še preostali obračuni 26. kola. Atlético Madrid ima po remiju proti Málagi (0:0) samo še dve točki prednosti pred mestnim tekmecem. Brez zadetkov sta se razšla tudi Espanyol in Valladolid, Mallorca pa je premagala Granado (2:1).

Málaga je doma iztržila remi proti Atlético Madridu (0:0) in Realu pomagala do znižanja zaostanka za mestnim tekmecem. Gostje so na igrišču prevladovali, a dominance niso uspeli pretvoriti v zadetek.

V četrti minuti je Radamel Falcao pobegnil trem domačih igralcem, podal do Diega Coste, brazilski napadalec pa je meril krepko mimo vrat. Domači vratar Willi Caballero je imel veliko dela s poskusom Arde Turana, ki je sprožil s približno dvajsetih metrov.

Málaga je prvič resno zapretila šele v drugem polčasu, ko so nekajkrat poskusili iz protinapada, a Atlético je še vedno gospodaril tako v posesti kot številu priložnosti. Na sredini sta prevladovala Mario Suarez in Koke - slednji je prav tako zastreljal lepo priložnost za Madrid. Petnajst minut pred koncem rednega dela je s približno desetih metrov za domače z glavo poskusil Weligton Oliveira, nevarnost pa je spodbudila Atlético, da je v zaključku še bolj pritisnil na plin. Málaga je v zadnjih minutah preživela obstreljevanje in Atléticu ukradla dve pomembni točki.

Španska liga, 26. kolo:

Granada : Mallorca 1:2 (1:1)
Nolito (9); Alfaro (13), Hemed (90)

Espanyol : Valladolid 0:0 (0:0)

Málaga : Atlético Madrid 0:0 (0:0)

Real Sociedad : Real Betis 3:3 (0:1)
Vela (51), Martinez (56), Prieto (62/11m); Molina (29), Pabon (49, 66)

Ponedeljek ob 21.30:
Sevilla - Celta Vigo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.