Šport > Nogomet
26 ogledov

Real z igralcem manj opravil z Rayom

la liga real madrid rayo morata
1/24
Reuters
Valencia in madridski Atlético sta v 24. kolu La Lige zabeležila pomembni zmagi. Barcelona je z 2:1 (0:1) premagala Granado, oba zadetka za Katalonce je dosegel Lionel Messi. Real je doma, čeprav je od 18. minute imel igralca manj, brez težav odpravil Rayo Vallecano (2:0).

Madridski mestni derbi med Realom in Rayom je precej bolje začel kraljevi klub, ki je povedel že v tretji minuti, ko je po podaji Mesuta Özila z desne žogo v mrežo pospravil mladi Alvaro Morata. Domači so bili gospodarji zelenice, kljub temu, da je Chori Dominguéz iz protinapada oplazil vratnico Diega Lópeza. V 12. minuti je bilo že 2:0. Özil je izvajal prosti strel na desni strani, poslal visoko in ostro podajo, ki je hitro padla, v kazenski prostor, tam pa je bil najspretnejši Sergio Ramos, španski reprezentant je v padcu z glavo zabil za podvojitev prednosti Los Blancos.

Šest minut kasneje je bil zaradi igre z roko in posledičnega drugega rumenega kartona (prvega je dobil le minuto prej zaradi, po mnenju sodnika, brezobzirne igre na sredini igrišča) izključen prav centralni branilec iz Andaluzije. Ker je s tem nastala "luknja" v zadnji liniji je nato moral z igrišča tudi drugi strelec Morata, ki ga je zamenjal branilec Raúl Albiol. Po tem dogodku je moštvo iz Vallecasa vzpostavilo ravnotežje na zelenici in postopoma začelo dominirati, a je bil naslednji, ki je prišel do lepe priložnosti domači mojster Cristiano Ronaldo, toda Portugalec je po preigravanju vratarja moral streljati iz težkega kota in je zgrešil okvir gola. Ob koncu prvega polčasa se je lepa priložnost na drugi strani ponudila tudi Robertu Trachorrasu, ki pa je meril precej čez gol. V prvem delu so imeli gostje z juga Madrida kar dve tretjini časa žogo v svoji posesti.

Real previdno in zanesljivo

Drugi polčas se je začel z rahlim pritiskom "komunistov", ki so že v 48. minuti zahtevali enajstmetrovko, ko je žoga v roko zadela Fabia Coentrãa. V 59. minuti je zapretil Lass Bangoura, njegov močan strel z desne pa je končal tik ob prvi vratnici domačega gola. Real si je lepo priložnost priigral v 66. minuti, ko je Kaká prodrl po levi strani, odlično vrnil žogo na vrh kazenskega prostora, tam pa je José Carlos v zadnjem trenutku blokiral žogo pred Samijem Khediro.

V 78. minuti je po desni strani prodrl Lass, podal oster predložek na drugo vratnico, kjer pa je bil Leo Baptistao za nekaj centimetrov prenizek za boljši zaključek. Do konca nismo več videli konkretnejših priložnosti in Madrid je prišel do nove zmage na stadionu Santiago Bernabéu (2:0).

la liga atleico valladolid falcao | Avtor: EPA EPA
Atlético (še) ne da drugega mesta

Nedeljski program La Lige sta začela Real Sociedad in Levante na Anoeti v San Sebastianu. Kljub temu, da so imeli gostje več kot pol ure igralca manj, pa je moštvo z vzhodne obale Pirenejskega polotoka domov odneslo pomembno točko v boju za ponovno uvrstitev v evropska tekmovanja. Njihovi someščani - "netopirji" iz Valencie - so z dvema goloma v drugem delu prišli do popolnega izkupička na svoji Mestalli proti Mallorci in tako ostajajo v igri za Ligo prvakov. Slednja pa se že močno nasmiha madridskemu Atléticu, ki je v gosteh z učinkovitostjo in dobro defenzivno predstavo brez težav ugnal Valladolid. Madridčani tako ostajajo štiri točke pred Realom, andaluzijska Málaga pa za njimi zaostaja že za enajst točk.

Messi prek tristotice

Lionel Messi je dosegel že 300. in 301. gol v dresu Barcelone, ko je Kataloncem pomagal do zmage na gostovanju pri Granadi. Argentinec je z dvema novima zadetkoma svoj niz podaljšal na 14 tekem.

Za domače je že v prvih minutah tekme poskušal Nolito, vendar je njegov strel uspel ukrotiti Victor Valdés. Andaluzijci so se v prvem polčasu dokazali kot enakovreden nasprotnik, kar so potrdili tudi na rezultatski tabeli. Neizkoriščene priložnosti Kataloncev je izkoristil Odion Ighalo, ki je zadel po podaji Carlosa Arande.

Lionel Messi | Avtor: EPA EPA
Katalonci bi lahko izenačili po kombinaciji Cesca Fábregasa in Lionela Messija, a je bil Argentinec za korak prekratek, da bi ujel podajo španskega reprezentanta. Messi je bil ponovno na delu v 39. minuti, vendar je domači vratar Tono pravočasno krenil iz vrat in preprečil zadetek prvega zvezdnika Barcelona.

Varovanci Tita Vilanove so v drugem polčasu prikazali bolj udarno igro in začetno dominacijo potrdili v 50. minuti, ko je mrežo Granade prvič na tekmi zastresel Messi. Slabih dvajset minut kasneje bi kmalu na 2:1 povišal Pedro, a je domače rešila prečka. Že v 73. minuti pa je za popoln preobrat poskrbel Messi, ki je navdušil z izjemnim prostim strelom z roba kazenskega prostora. Po tem zadetku je Barça povsem prevzela nadzor, ki ga v zaključku tekme ni znal izkoristiti Cristian Tello, ki je meril prek vrat.

Málaga na sledi Realu

Málaga je doma premagala Athletic Bilbao in se utrdila na četrtem mestu španske nogometne lige. Edini zadetek na tekmi je v 18. minuti dosegel Javier Saviola. Getafe je po zaslugi zadetkov Adriana Colunge, Diega Castra in Federica Fernandeza s 3:1 ugnal Celto. Za goste je bil natančen Augusto Fernandez.

Španska nogometna liga, 24. kolo:

Granada : Barcelona 1:2 (1:0)
Ighalo (26); Messi (50, 73)

Sevilla : Deportivo 3:1 (3:1)
Rakitić (6), Medel (28, 40); Riki (32)

Getafe : Celta de Vigo 3:1 (3:1)
Colunga (10), Castro (34), F. Fernandez (42); A.M. Fernandez (20)

Málaga : Athletic Bilbao 1:0 (1:0)
Saviola (18)

Osasuna : Zaragoza 1:0 (1:0)
Sola (4)

Real Sociedad : Levante 1:1 (1:1)
Vela (18/11m); Michel (29/11m)
RK: Karabelas (57/Levante)

Valencia : Mallorca 2:0 (0:0)
Ricardo Costa (60), Soldado (81)

Valladolid : Atlético Madrid 0:3 (0:1)
Falcao (11), Costa (53), Rodriguez (90)

Espanyol : Betis 1:0 (1:0)
Sergio García (7)

Real Madrid : Rayo Vallecano 2:0 (2:0)
Morata (3), Ramos (12)
RK: Ramos (18/Madrid)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.