Šport > Nogomet
24 ogledov

''Mou je med sodniki pravi očarljivec''

jose mourinho EPA
Angleški mediji se že pospešeno pripravljajo na povratno tekmo Lige prvakov med Manchester Unitedom in Real Madridom. Daily Mail je objavil kolumno angleškega sodnika Grahama Polla, v kateri je delilec pravice spregovoril o odnosu Joséja Mourinha do nogometnih sodnikov.

Portugalski strateg José Mourinho je znan kot eden najbolj kontroverznih nogometnih trenerjev na svetu, kar ''šef'' madridskega Reala vztrajno dokazuje z odmevnimi izjavami in nepremišljenimi dejanji. Kot kaže pa Mourinho le ni tako ''oster'', kot se predstavnikom sedme sile rad kaže na tiskovnih konferencah, še posebej po tekmah, kjer se Real ni najbolje odrezal.

Angleški delilec pravice Graham Poll je v kolumni za Daily Mail razkril, da je v sodniških krogih Mourinho znan kot pravi očarljivec. ''José je med sodniki gospod očarljivec. Najbolj učinkovit je v domačih ligah, kjer osebno pozna vse sodnike. Ko je leta 2004 prevzel Cheslea, me je takoj povabil na trening in se mi predstavil. Vedel je, da sem eden izmed vodilnih sodnikov v državi in v tisti sezoni sem Chelseaju sodil na šestih tekmah. Ekipi me je predstavil kot 'najboljšega sodnika v Evropi'. Dela s takšnim šarmom, da sploh nimaš občutka, da dela na tebi,'' je zapisal Graham.

graham poll jose mourinho | Avtor: EPA EPA
''Sodil sem na prvi premierligaški tekmi in po koncu me je vprašal, če sem v redu, na kar sem odgovoril, da bi bilo nekaj barve najmanj, kar bi potrebovala sodniška soba. Pet tednov kasneje so bile v sodniški sobi nove prhe, brezplačne toaletne potrebščine in televizija,'' je še dodal angleški sodnik, ki pa je Mourinha spoznal tudi z druge plati.

''Po porazu proti Liverpoolu v FA pokalu ni bil tako očarljiv. Zmajeval je z glavo in me razočarano gledal. Rekel je le 'mislil sem, da sva prijatelja'. Komentar sem ignoriral,'' je dejal 49-letnik in dodal, da je Alex Ferguson povsem drugačen. ''Ne trudi se s šarmom. Ni neprijeten, vendar te pusti pri miru. Ko v medijih govori o sodnikih, rad verjameš, da ne govori o tebi, vendar lahko da,'' je zaključil Poll.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.