Šport > Nogomet
20 ogledov

Ronaldo in Mourinho sta se pobotala

cristiano ronaldo Reuters
Cristiano Ronaldo je v drugem delu intervjuja za španski spletni portal As.com zatrdil, da sta s Joséjem Mourinhom rešila vse nesporazume. Portugalec je nekaj besed namenil tudi Lionelu Messiju, ki napadalca Reala ni omenil v svojem govoru na podelitvi Ballon d'Or.

Cristiano Ronaldo je leta 2009 zapustil Manchester United in se za 93 milijonov evrov preselil k Real Madridu. Portugalski superzvezdnik je o igranju na Santiagu Bernabéu sanjal že v otroštvu. ''Ko sem se odločil, da zapustim Manchester United, so se zame zanimali številni veliki klubi, vendar sem si že v otroštvu bolj kot karkoli želel igrati za Real Madrid. Razprodani Bernabéu med mojo predstavitvijo mi je veliko pomenil. Te slike ne bom nikoli pozabil,'' je povedal Ronaldo.

Portugalec je na letošnji podelitvi zlate žoge ponovno ostal praznih rok, saj je nagrada še četrtič zapored romala v roke Lionela Messija. ''Upal sem, da jo bom dobil po odlični lanski sezoni, a na žalost ni bilo tako. Ne smem živeti za individualne nagrade, drugače nikoli ne bom srečen. Zato se trudim za Real, da bi napredoval v igri, pomagal ekipi in osrečil množice,'' je dodal 28-letnik, ki ga Messijev govor na podelitvi Ballon d'Or, v katerem ga Argentinec ni omenil, ni presenetil. ''Messi zame ni glasoval niti za enega izmed treh najboljših nogometašev, zato me sploh ni presenetilo,'' je razkril Ronaldo.

Jasnovidni Mourinho

Trener galaktikov José Mourinho se podelitve v Zürichu ni udeležil. ''To je njegova odločitev, ki jo spoštujem. Mislim, da je vedel, kako bo stvar potekala. Morda je pametnejši od drugih. Individualne nagrade mi ne pomenijo nič, zanima me le osvajanje ekipnih lovorik z Realom in Portugalsko,'' je dodal Ronaldo.

Portugalec v letošnji sezoni nadaljuje z neusmiljenim obstreljevanjem nasprotnikove mreže, medtem ko največja dolžnika v dresu Reala ostajata Karim Benzema in Gonzalo Higuaín. ''To je zapletena zadeva. Ne morem podati končne ocene, saj sta oba zelo dobra nogometaša in za njiju je težko, ker ne igrata vseh tekem. Če sam ne bi igral vsake tekme, ker bi bil za moj položaj na voljo drug vrhunski nogometaš, bi bilo enako. Če bi igral od časa do časa, bi se s tem težko soočil. Oba sta odlična napadalca in Mourinho ima težko odločitev. Oba igrata dobro in prepričan sem, da nam bosta pomagala v lovu na Ligo prvakov in španski pokal,'' je v bran svojima soigralcema stopil Ronaldo in dodal: ''Ne moreš ocenjevati samo po zadetkih. Pipita (vzdevek Gonzala Higuaína, op. a.) in Benzema trdo delata za ekipo. Imamo druge odlične igralce, kot so Xabi Alonso, Sami Khedira in Mesut Özil, ki so brilijantni, vendar dosegajo manj golov. Zmagali bomo, samo če igramo skupaj,'' je povedal Ronaldo.

cristiano ronaldo | Avtor: EPA EPA
Novinarje je zanimalo, kakšen je njegov odnos z Mourinhom, s katerim se naj bi se sporekla po četrtfinalni tekmi španskega pokala proti Valencii, ki jo je Real dobil z 2:0. ''Stvar je zelo osebne narave. Zadevo sva rešila in vse je v redu. Kar se zgodi v garderobi, ostane v garderobi,'' meni Portugalec, ki ne pozna načrtov svojega trenerja. ''Mislim, da bo ostal vsaj do konca sezone, saj je trener, ki vedno želi zmagati in pred nami je še nekaj izzivov. Potem se bo odločil, kaj je najbolje zanj, za igralce in klub,'' je dodal Ronaldo.

United prihaja na Bernabéu

Real bo v sredo na Bernabéu gostil Manchester United, pričakovanja pred tekmo pa so visoka v obeh taborih. ''To bo nekaj posebnega, saj sem za ta klub igral šest let in še vedno čutim naklonjenost. A tekma je samo tekma. Poskušal bom uživati in pomagati ekipi, da jih izločimo. Morali bomo dati vse od sebe za obstanek v tekmovanju,'' je povedal Ronaldo, ki se veseli snidenja s svojim nekdanjim trenerjem. ''Z Alexom Fergusonom se odlično razumem in lepo ga bo ponovno videti. Posebno bo tudi srečanje z navijači na Old Traffordu, ki so bili vedno dobri do mene in jih zelo cenim,'' je še povedal Ronaldo, ki meni, da je Real boljša ekipa od Uniteda.

Ronaldo je spregovoril še o odsotnosti Pepeja in Ikerja Casillasa. ''Pepeja zelo pogrešamo, ker je zelo pomemben branilec, a imamo dolgo klop in veliko kvalitetnih igralcev, ki ga lahko nadomestijo. Iker je velika izguba, vendar imamo Diega Lópeza, ki je odličen vratar.''

Za konec se je Ronaldo dotaknil še izjave izbranke Ikerja Casillasa, Sare Carbonero, ki je javno oznanila, da igralci težko shajajo z Mourinhom. ''To je delikatna situacija in nisem v položaju, da bi govoril o nekaterih stvareh. Ljudje lahko govorijo, kar želijo, čeprav menim, da to ni bilo dobro, saj morajo stvari iz garderobe ostati v garderobi. Če nekaj veš, tega ne bi smel posredovati medijem. Ampak ponavljam, vsak ima pravico govoriti, kar želi,'' je zaključil Ronaldo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.