Šport > Nogomet
56 ogledov

CR7: ''Ni prav, da me kritiziraš''

jose mourinho EPA
Real Madrid je na prvi četrtfinalni tekmi španskega pokala premagal Valencio (2:0). Čeprav so galaktiki slavili brez prejetega zadetka, pa je bila predstava varovancev Joséja Mourinha vse prej kot prepričljiva. Na udaru portugalskega trenerja se je po tekmi znašel Cristiano Ronaldo.

cristiano ronaldo | Avtor: EPA EPA
Nogometaši Reala so po zaslugi četrtkove zmage na prvi tekmi četrtfinala španskega pokala (Copa del Rey) z eno nogo že v polfinalu tekmovanja. Kot ponavadi jih je v slačičnici pričakal José Mourinho, ki je čestital svojim nogometašem, ob stisku roke s Cristianom Ronaldom pa je Mourinho dejal: ''Zadnjih 15 minut si izginil z igrišča. João Pereira je delal čudeže na desnem krilu.''

Ronaldo je začudeno pogledal svojega trenerja, saj ni mogel verjeti, kaj je pravkar slišal. A Mourinha to ni ustavilo: ''Veš, kako pomembni so goli na pokalnih tekmah. Garati je potrebno do zadnje minute,'' je dodal Portugalec. Mourinho je svojega rojaka okaral še zaradi hitro izvedene podaje iz avta, ki je Valencii minuto pred koncem omogočila izvedbo protinapada.

Razočarani Ronaldo je v navzočnosti ostalih nogometašev nasprotoval trenerjevi oceni. ''Zate sem dal na tekmi vse od sebe. Ni prav, da me kritiziraš,'' je v nekoliko povišanem tonu odgovoril Ronaldo.

Albiol: "To bo ostalo v slačilnici"

Pred vstopom Florentina Péreza je predsednika Reala nekdo obvestil o incidentu, spor med obema akterjema pa je medtem že poniknil. Mourinho je Ronaldu hitro odpustil, saj se zaveda, da ''od Ronalda največ zahteva Ronaldo sam.'' Kar zadeva portugalskega stratega, sta si samo izmenjala nekaj opazk.

Na sobotni novinarski konferenci je pred mediji govoril branilec Raúl Albiol, ki prerekanja med obema Portugalcema ni zanikal, toda poudaril, da bodo takšne in drugačne zgodbe kot (skoraj) vedno ostale znotraj slačilnice.

Mourinho spet odšel gledat sina

"To ne bo vplivalo na ekipo, niti slučajno. Zgodilo se je le, da sta imela igralec int rener različna mnenja. Sta zmagovalca, maksimalno ambiciozna, od sebe zahtevata največ, izmenjujeta mnenja in nič drugega. To ne bo vplivalo na ekipo niti na njun odnos. To se je zgodilo v slačilnici in tam bo ostalo," je povedal Albiol.

Zanimivo - Mourinho je sobotni trening Reala pred gostovanjem v Valencii vodil le 45 minut, ko je zapustil klubsko bazo in "zaradi osebnih razlogov" odšel domov. Španski mediji so izbrskali, da je portugalski strateg spet obiskal ekipo svojega sina, kot je to famozno storil že med nedavno podelitvijo zlate žoge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.