Šport > Nogomet
28 ogledov

Ronaldo: odrešenik belega baleta

Ronaldo Casillas Real Madrid Real Sociedad Liga BBVA Španija liga prvenstvo EPA
Nogometaš Reala Cristiano Ronaldo je na tekmi proti Sociedadu ponovno zablestel v polnem sijaju. Portugalec je dvakrat zatresel mrežo gostujoče ekipe in Madridčanom pomagal do pomembne zmage v tem težkem obdobju, ko galaktike pretresajo interni spori in nezadovoljstvo navijačev.

Cristiano Ronaldo je na tekmi proti Sociedadu prikazal junaško predstavo, ki se bo zasidrala v spomin številnim navijačem na Santiagu Bernabéu in širom sveta. Z dvema zadetkova v razmaku treh minut je Realu priigral prednost dveh golov, ki jo je pred koncem tekme prepolovil Xabi Prieto.

cristiano ronaldo | Avtor: EPA EPA
Ronaldo je na tekmi nosil kapetanski trak, ki ga je po vstopu v igro Ikerja Casillasa ponudil čuvaju mreže, vendar ga je ta zavrnil. Portugalec pa si je ob odlični igri privoščil tudi manjšo neumnost, ki ga bo stala nastopa na tekmi z Osasuno. Med pokrivanjem Carlosa Vele je odrinil mehiškega napadalca in si prislužil rumeni karton; petega v letošnji sezoni La Lige.

Kljub manjši nevšečnosti pa je bil večer za Ronalda nadvse uspešen. Proti vratom Sociedada je sprožil 14 strelov, od tega pet v okvir vrat. Dva sta našla pot za hrbet gostujočega vratarja, eden pa je zadel prečko. Z dvema zadetkoma se je na večni lestvici strelcev Reala izenačil s Pirrijem in Emiliom Butragueño ter se trenutno nahaja na sedmem mestu.

Nova naloga Ronalda čaka že v sredo, ko bo Real na obračunu španskega pokala poskušal nadoknaditi zaostanek iz prve tekme proti Celti (1:2).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.