Šport > Nogomet
18 ogledov

Mou: Da so mi žvižgali? Perfektno.

Casillas Adan Mourinho Real Madrid Real Sociedad Liga BBVA Španija liga prvenstv EPA
Tekmovalno leto 2013 se je za Real Madrid začelo tako eksplozivno, kot se je končalo staro. José Mourinho je na klopi še drugič zapored pustil kapetana Ikerja Casillasa, ki je moral po izključitvi Antonia Adána nato vseeno na igrišče in sodelovati pri infarktni zmagi. Mourinho je Špance po tekmi obtožil, da Adána ne spoštujejo dovolj.

"Perfektno. Da mi žvižgajo pred tekmo in pomagajo ekipi tako, kot so ji? Perfektno. Menim, da so žvižgali zaradi tega, ker sem na klopi pustil Casillasa in mislim, da tudi zato, ker v prvenstvu nismo blizu svojim ciljem," je po zmagi nad Real Sociedadom v drobovju stadiona Santiago Bernabéu začel José Mourinho.

• Barçi derbi, Mou spet posedel Ikerja

Portugalec je bil deležen številnih žvižgov, ko je uradni napovedovalec Reala Madrida pred tekmo prebral njegovo ime, sploh potem ko so navijači izvedeli, da je še drugo tekmo zapored na klopi pustil kapetana Ikerja Casillasa.

"Obstajajo ljudje, ki jim ne ploskajo tako, kot bi jim glede na njihove predstave morali. Ne strinjam se s tem, in če so moje predstave v prvenstvu slabše, potem je normalno, da mi žvižgajo. Tako tudi rad živim. Ne želim biti heroj za vedno, ne glede na svoje predstave. Če mi žvižgajo zato, ker sem na klopi pustil Ikerja, potem prav, in če mi žvižgajo zaradi slabih predstav, potem sprejmem tudi to," je nadaljeval Mourinho.

"Adánu sem pred današnjo tekmo in tekmo proti Málagi rekel, da bodo žvižgi, ki jih bo slišal, namenjeni meni in ne njemu. Navijači nimajo težav z Adánom in novinarji nimajo težav z Adánom. Imajo jih z menoj zaradi moje odločitve in Antonio čuti ta pritisk. V Španiji je to problem. Nikjer drugje to ni problem. Po mojem mnenju se Adánu izkazuje veliko premalo spoštovanja. V Madridu je 16 let, tu se je izoblikoval. Je 'madridista', je domač – zakaj nima pravice, da je srečen? Spremenili ste težavo z Mourinhom v pomanjkanje spoštovanja do Adána."

Na drugem igrišču druge ekipe bi bil karton rumen

Španski prvaki so proti Baskom hitro povedli prek Karima Benzemaja, a je izključitev Antonia Adána tekmo že po petih minutah obrnila na glavo. Kapetan Cristiano Ronaldo je v drugem polčasu prikazal fantastično predstavo in praktično sam odlepil svoje moštvo na varno razdaljo, čeprav je Xabi Prieto zabil hat-trick za belo-modre.

"Ronaldo? Dobro je delal, kot vsi. Odigral je dobro tekmo, kot vsi. Zaslužil si je zmagati, kot vsi. Še dodatno se je potrudil, kot vsi. Gole je proslavljal s svojimi soigralci, potem pa je prišel h klopi," je o veselju Ronalda po fantastičnem golu s prostega strela, ko je na klop prišel objet Mourinha, povedal njegov trener, ki je še posebno izpostavil predstavo rojaka Ricarda Carvalha.

"Nisem videl na televiziji, ampak po mojem spominu, ne vem, če je dober ali slab, se mi zdi, da je Varane spravil Adána v težko situacijo. Podal je tako, kot ne bi smel, Adán pa se je moral odločiti, da izbije žogo iz nevarnega območja, namesto da bi gradil napad," pa je o dogodku iz pete minute, ko je bil Adán izključen, povedal Mourinho.

Casillas Adan Real Madrid Real Sociedad Liga BBVA Španija liga prvenstvo | Avtor: Reuters Reuters
"Izgubili smo žogo in enajstmetrovko. Lahko, da je bila, ampak zdi se mi, da smo imeli enega ali dva igralca med Adánom in golovo črto. V skladu s tem, kar se je dogajalo v letošnji sezoni, smo vedno kaznovani z napačnimi in dvomljivimi odločitvami. Mogoče se motim, ampak občutek imam, da bi na drugem igrišču z drugo ekipo prišlo do rumenega kartona in enajstmetrovke."

Pokal pomembnejši od prvenstva

Naslednja tekma realovce čaka že med tednom, ko bodo skušali na pokalni tekmi proti Celti de Vigo nadoknaditi zaostanek s prve tekme (1:2). Mourinho je prepričan, da lahko s podporo vedno bolj praznega Bernabéua preskočijo galicijsko oviro.

"Tekma s Celto me skrbi toliko, kot me je skrbela današnja. Naše možnosti v prvenstvu so zelo minimalne, ampak kot trener bom šel do konca. Tekma v pokalu je pomembnejša od ligaške, ker smo v oddaljenem položaju. Čeprav igramo že čez dva dni, je moj občutek tak, da bo ekipa dala svoje kot tudi navijači in da lahko izločimo Celto," je dodal Portugalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.