Šport > Nogomet
12 ogledov

Málaga pokvarila šov Messiju: na Camp Nouu 2:2!

Wilshere Britton Arsenal Swansea City pokal FA ponovljena tekma
1/28
Reuters
Na sredinih ponovljenih tekmah pokala FA sta v Angliji z minimalnima zmagama napredovala tako Arsenal kot Manchester United. Málaga je pred povratnim dvobojem španskega kraljevega pokala prišla do velikega remija na Camp Nouu proti Barceloni (2:2). Remi Chelseaja na zaostali ligaški tekmi proti Southamptonu (2:2).

Drugo tekmo med Barcelono in Málago v zgolj nekaj dneh, Barça je Andaluzijce v nedeljo na prvenstveni tekmi premagala s 3:1, sta oba trenerja začela s precej spremenjenima ekipama, v moštvu Tita Vilanove pa je vseeno ostal prvi zvezdnik Lionel Messi.

Argentinec je navijačem na Camp Nouu najprej pokazal vse štiri zlate žoge, tudi rekordno četrto, ki jo je nazadnje osvojil na prireditvi v Zürichu, nato pa začel terorizirati ekipo Manuela Pellegrinija.

Na žalost navijačev Barcelone je v njihovih vrstah poleg Messija in Cristiana Tella začel tudi Alexis Sánchez, ki je v svojem slogu "zablestel" že v enem prvih napadov, ko ga je Messi našel povsem samega le nekaj metrov od vrat, Čilenec pa je streljal visoko čez gol. Že prej je Weligton z golove črte izbil strel Thiaga Alcantare.

Málaga povedla in takoj dobila dva

Messi je po izjemnem slalomu v 19. minuti prišel do roba kazenskega prostora, a z desnico streljal visoko mimo gola Carlosa Kamenija. Camp Nou je v 26. minuti obmolknil, saj je Málaga iz ničesar povedla - po težki podaji vratarja Joséja Manuela Pinta je Thiago nespametno izgubil žogo kot zadnji mož obrambe, Manuel Iturra pa je zadel za vodstvo.

Podobna zgodba se je že ponovila že čez nekaj minut na drugi strani, ko je Messi vzel žogo spečemu Weligtonu in matiral Kamenija za hitro izenačenje. Norih nekaj minut se je nadaljevalo z golom Carlesa Puyola že v naslednjem napadu, ko je Barcelonin kapetan najvišje skakal po podaji iz kota in z izjemno težkega položaja ob pomoči vratnice obrnil rezultat na glavo.

Barcelona je v drugem polčasu prikazala eno slabših predstav v sezoni in Pinto je moral kar nekajkrat rešiti izenačenje. Kataloncem ni pomagala niti izključitev Nacha Monreala, ki je kot zadnji branilec v 74. minuti zrušil prodirajočega Pedra Rodrígueza. Južnjaki so na koncu prišli celo do velikega izenačenja - Ignacio Camacho je ostal povsem sam na drugi vratnici po podaji s prostega strela in matiral Pinta za končnih 2:2.

Rooney hitro udaril po kladivih

Manchester United je na ponovljeni tekmi 3. kroga pokala FA v hitro prednost proti West Ham Unitedu popeljal Wayne Rooney. Angleški reprezentant, ki za rdeče vrage ni igral od 23. decembra, je proti Londončanom zadel že po devetih minutah igre, ko ga je z izvrstno podajo našel Anderson.

Rooneyjev gol je bil na koncu dovolj za zmago enajstkratnih prvakov, angleški reprezentant pa je v napetem finišu zapravil tudi enajstmetrovko. Arsenal je s poznim zadetkom Jacka Wilsherja le uspel izločiti Swansea City.

Topničarji, ki že več let čakajo na novo lovoriko, so zapravili celo kopico priložnosti, na koncu pa je Wilshere z izjemno lepim strelom z levico premagal nizozemskega vratarja Michela Vorma in zadel za napredovanje.

V Italiji so gledalci spet gledali 120 minut nogometa - AS Roma je, tako kot v torek Inter, napredovala šele po podaljšku, v katerem je edini gol pri Fiorentini zabil Mattia Destro.

Angleški pokal (FA Cup), 3. krog, ponovljene tekme:

Birmingham City : LEEDS UNITED 1:2 (1:0)
Elliott (36); McCormack (70), Diouf (76)

Bournemouth : WIGAN ATHLETIC 0:1 (0:1)
Boselli (18)

BRENTFORD : Southend United 2:1 (1:0)
Hayes (26), Donaldson (76); Corr (69)

Leyton Orient : HULL CITY 1:2* (0:1)
Cox (87); Proschwitz (41), Cairney (117)
Korena (Hull) zaradi poškodbe ni bilo v ekipi.

MILTON KEYNES DONS : Sheffield Wednesday 2:0 (1:0)
Williams (28/11-m), Bowditch (75)
Pečnik (Wednesday) je igral do 54. minute.

STOKE CITY : Crystal Palace 4:1* (0:0)
Jones (69), Walters (95, 110), Jerome (120); Murray (87/11-m)

Sunderland : BOLTON WANDERERS 0:2 (0:0)
Sordell (64, 73)

Blackpool : FULHAM 1:2* (0:0)
Delfouneso (82); Richardson (90), Hangeland (116)

West Bromwich Albion : QUEENS PARK RANGERS 0:1 (0:0)
Bothroyd (75)

ARSENAL : Swansea City 1:0 (0:0)
Wilshere (86)

MANCHESTER UNITED : West Ham United 1:0 (1:0)
Rooney (9)

Italijanski pokal (Coppa Italia), četrtfinale:

INTER MILAN : Bologna 3:2* (1:0)
Guarín (34), Palacio (77), Ranocchia (120); Diamanti (80), Gabbiadini (84)
Handanović je odigral celo tekmo, Belec (oba Inter) in Krhin (Bologna) sta bila na klopi.

Fiorentina : AS ROMA 0:1* (0:0)
Destro (97)

Španski pokal (Copa del Rey), četrtfinale, prve tekme:

Real Madrid : Valencia 2:0 (1:0)
Benzema (37), Guardado (73/a.g.)

Zaragoza : Sevilla 0:0

Barcelona : Málaga 2:2 (2:1)
Messi (29), Puyol (30); Iturra (26), Camacho (89)
RK: Monreal (75/Málaga)

Četrtek ob 22.00:
Atlético Madrid - Real Betis
* - po podaljšku
AB - z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.