Šport > Nogomet
19 ogledov

Mou: "Ne vem, zakaj so bili nekateri utrujeni"

Mourinho Granada Real Madrid Liga BBVA Primera Division Španija liga prvenstvo Reuters
José Mourinho po petem ligaškem porazu Real Madrida v letošnji sezoni ni prelomil tradicije in se spet pojavil na novinarski konferenci. Poleg izgovorov glede neugodnega razporeda (kraljevi klub je po "El Clásicu" počival le tri dni) je nekaj posrednih ostrih puščic usmeril proti Ángelu Di Maríi, Sergiu Ramosu, Fabiu Coentrãu in Marcelu.

"To vedno pravite (novinarjem, op. a.). Ko zmagamo in igramo dobro, smo za to odgovorni mi, ko izgubimo, je krivda moja. Torej si danes nismo bili sami krivi ..." je po porazu pri Granadi dejal vidno jezni José Mourinho, ki je moral na stadionu Los Cármenes prebaviti še peti ligaški poraz sezone, že četrtega v Andaluziji.

"Nekateri so igrali devetdeset minut in veliko delali proti Barceloni, drugi pa niso igrali in so bili na tribuni. Za nekatere vem, zakaj so bili utrujeni - zaradi truda v sredo. Za druge ne vem, zakaj so bili utrujeni, ker so bili na tribuni ali na klopi," je bil oster Portugalec.

Tako je očitno namignil na Sergia Ramosa, Ángela Di Marío, Fabia Coentrão in Marcela, na klopi proti Barceloni pa sta bila tudi Luka Modrić in Gonzalo Higuaín, ki sta na "Clásicu" sicer igrala v drugem polčasu.

Grozen prvi polčas

"Prvi polčas me muči, ker je bil grozen. V drugem smo dominirali in imeli priložnosti za izenačenje, ampak to ni bilo dovolj za to, da bi bili vsaj minimalno zadovoljni s tistim, kar smo naredili," je nadaljeval Mourinho.

"To je bila velika 'fiesta' nogometa zanje, bili so maksimalno motivirani zaradi novega trenerja in nekaterih novih igralcev, proti nasprotniku, kot je Real Madrid ... Lahko bi zabili kakšen gol, ampak pravično je, da so osvojili tri točke. Zabili so svoj gol, opravili svoje delo v drugem polčasu in se branili z dušo."

Mourinho ni želel komentirati besed Sare Carbonero, dekleta poškodovanega kapetana Ikerja Casillasa, ki je pred sredino pokalno tekmo z Barcelono opozorila na razkol v Realovi slačilnici, je pa še posebej jezno ocenil formo Di Maríe, ki se je v drugem polčasu pritoževal nad poškodbo.

"Če izgubljaš in je nek igralec poškodovan, mora še naprej igrati in delati za ekipo, vedno, sploh ko poškodba ni huda pa se ne sme ustaviti in gledati, kdaj bo na igrišče prišel zdravnik," je dodal Mourinho in se še enkrat pritožil nad razporedom:

"V sredo sta dve ekipi odigrali tekmo, na kateri sta veliko delali. Potem je ena igrala v soboto, druga igra v nedeljo. So ekipe, ki nimajo nikakršnega nadzora nad razporedom ..."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.