Šport > Nogomet
19 ogledov

Real na Camp Nou z dobrim izhodiščem

(Real Madrid : Barcelona) Cristiano Ronaldo
1/22
Reuters
Pokalni El Clásico med Realom in Barcelono, ki sta se pomerila na prvi tekmi polfinala španskega pokala (Copa del Rey), se je končal brez zmagovalca (1:1). Na Santiagu Bernabéu je prvi zadel Cesc Fábregas, izenačenje za galaktike pa je priigral Raphaël Varane.

Izenačen in napet 31. pokalni El Clásico med Barcelono in Real Madridom ni ponudil zmagovalca, saj se je prva tekma polfinala španskega pokala (Copa del Rey) končala z rezultatom 1:1 (0:0).

V prvem polčasu sta si obe ekipi priigrali nekaj obetavnih priložnosti. Nevarno je na začetku srečanja zapretil Xavi, ki je s prostega strela nastreljal prečko. Španec je imel po napaki Realove obrambne vrste, kjer so manjkali Pepe in Sergio Ramos, Marcelo in Fabio Coentrão, v nadaljevanju še eno priložnost, vendar je Diegu Lopezu mrežo uspelo ohraniti nedotaknjeno.

Še bolj nevarni so bili Madridčani, ki so kakopak računali na Cristiana Ronalda in Portugalec je bil nekajkrat blizu zadetka. Prodor napadalca Madrida je v prvih minutah moral s prekrškom zaustaviti Gerard Piqué, ki pa jo je odnesel le z rumenim kartonom. Ronaldo je prosti strel izvajal sam in vratarja Joséja Pinta prisilil v težko obrambo. Vratar Barcelone je ustavil tudi poskus Michaela Essiena, za Katalonce pa bi lahko zabil še Jordi Alba. Ekipi sta se na odmor podali z neodločenim izidom.

Na začetku drugega polčasa, natančneje v 50. minuti, pa je prvi gol na tekmi po nepazljivosti Mesuta Özila dosegel Cesc Fábregas. Po dobri uri igri se je pred praznim delom katalonskih vrat znašel Ronaldo, ki pa je z glavo žogo poslal mimo vrat. Vratnico je v nadaljevanju zadel še Fábregas, neuspešna pa je bila tudi kombinacija Lionela Messija in Pedra. V 83. minuti pa je Santiago Bernabéu muk odrešil Raphaël Varane, ki je z glavo postavil končnih 1:1, kar je zadostovalo za sedmi remi v 31. pokalnih (Copa del Rey) obračunih Reala in Barcelone.

Lazio v 95. minuti izločil Juventus

Lazio si je zagotovil vstopnico za finale italijanskega pokala (Coppa Italia), potem ko je na povratni tekmi z 2:1 v infarktni končnici izločil Juventus. Prva tekma se je končala z neodločenim izidom (1:1).

V prvem polčasu si nobena izmed ekip ni priigrala vidnejše prednosti. Gostje bi lahko povedli prek Mirka Vučinića, ki pa se je namesto za podajo Sebastianu Giovincu odločil za strel na gol in zadel Federica Marchettija.

V 53. minuti je Alvaro Gonzalez zabil za Lazio in vse do izteka rednega dela je kazalo, da so Rimljani ujeli finale. V 91. minuti je domači stadion za nekaj trenutkov utišal Arturo Vidal in v Rimu so se obetali podaljški. Delilec pravice se je odločil za šest minut dodatka in v 95. minuti je Lazio pred podaljškom rešil Sergio Floccari ter varovance Vladimirja Petkovića izstrelil v finale italijanskega pokala.

Španski pokal (Copa del Rey), polfinale, prvi tekmi:

Real Madrid : Barcelona 1:1 (0:0)
Varane (83); Fábregas (50)

Atlético Madrid : Sevilla 2:1 (0:0)
Diego Costa (49, 71/obe 11-m); Negredo (56/11-m)
RK: Godin (55/Atlético); Spahić (48), Navarro (85/oba Sevilla)

Italijanski pokal (Coppa Italia), polfinale, povratni tekmi:

LAZIO : Juventus 2:1 (0:0) /1:1/
Gonzalez (53), Floccari (90); Vidal (90)

Sreda, 17. april ob 20:45:
Inter - Roma /1:2/

Angleški pokal (Capital One Cup), finale:

Nedelja, 24. februar ob 17:00:
Bradford City - Swansea City

// - izid prve tekme
AB - ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 1
  • Barbatus 22:08 30.januar 2013.

    http://atdhe.so/watch.php?id=580790