Šport > Nogomet
29 ogledov

Spet je tu El Clásico!

Santiago Bernabeu Reuters
Navijači madridskega Reala se že intenzivno pripravljajo na sredin El Clásico, ko se bosta na prvi tekmi polfinala španskega pokala še enkrat več pomerila domači beli balet in katalonska Barcelona. V odlični strelski formi sta oba največja zvezdnika obeh ekip - Cristiano Ronaldo in Lionel Messi.

Real Madrid je v zadnjem času v malce boljši formi kot konec preteklega leta in to je prebudilo upe navijačev moštva Joséja Mourinha. Po nedeljski zmagi nad Getafejem (4:0) se je na aveniji Concha Espina vila dolga vrsta privržencev madridskega kluba, ki so čakali na možnost za nakup vstopnice za tekmo z Barcelono na prodajnih mestih na stadionu Santiago Bernabéu.

Takšnega prizora ni bilo že nekaj let, saj na tekmo ne bo možno z običajno sezonsko vstopnico, temveč bodo na obračun brezplačno prišli le tisti, ki imajo sezonsko vstopnico tudi za evropske tekme. To pa pomeni, da je prostih precej več vstopnic kot ponavadi, tako da so vrste pred stadionom Reala zelo dolge. Preobremenjen je bil tudi sistem za telefonsko in internetno naročanje.

Xavi: "Ne glede na vse, gre za Real Madrid"

Novega obračuna z Barcelono se veselijo tudi igralci. To je možnost, da si z zmago povrnejo nekaj zadovoljstva ob dejstvu, da za večnimi rivali na prvenstveni lestvici zaostajajo za petnajst točk. "Igrali bomo proti eni izmed najboljših ekip na svetu, toda igramo doma in tu imamo vedno lepo možnost za pozitiven rezultat. Dejstvo, da bomo bili brez nekaterih pomembnih igralcev, ne sme biti noben izgovor," je po nedeljski zmagi povedal strelec treh golov Cristiano Ronaldo. Portugalec je v dresu Reala v nedeljo sicer zabil že svoj 19. hat-trick. V taboru španskih prvakov imajo veliko težav z odsotnimi igralci. Poškodovan je Iker Casillas, prav tako Pepe, zaradi kazni pa bodo odsotni Sergio Ramos, Fábio Coentrão in Ángel Di María.

špansko prvenstvo la liga real madrid getafe cristiano rafa lopez | Avtor: EPA EPA

Glede svoje kazni je odlični španski branilec povedal Sergio Ramos povedal slednje: "Nekaterih stvari ne razumem, a o njih raje ne bom govoril. Raje bom tiho in bom nato govoril na igrišču. Škoda, da bom zamudil to tekmo." Ramos je bil izključen na pokalni tekmi proti Celti iz Viga in je dobil kazen petih tekem prepovedi igranja.

Ne glede na vse težave v Madridu pa je ideolog Barçine igre - prepričan, da je Real še vedno nevaren tekmec. "Te tekme so vedno nepredvidljive. Trenutno smo v dobri formi, a v nogometu se lahko zgodi marsikaj, posebej proti Madridu. Manjkalo jim bo nekaj pomembnih igralcev, a to je navsezadnje Real Madrid in prepričan sem, da bodo konkurenčni. Ne glede na vse bodo gotovo zelo nevaren nasprotnik," je dejal Xavi.

V odlični formi je tudi Lionel Messi. Argentinec je včeraj ob domači zmagi proti Osasuni (5:1) podrl nov rekord, postal je namreč prvi igralec, ki je v La Ligi dosegel vsaj en gol na enajstih zaporednih tekmah. Proti moštvu iz Pampolone je zabil kar štiri, potem ko se je poigraval z obrambo Baskov, ki so že v 27. minuti ostali z igralcem manj na igrišču. "La Pulga" je v letošnjem prvenstvu zabil že neverjetnih 32 zadetkov, Cristiano je zaenkrat pri 21.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.