Šport > Nogomet
19 ogledov

Messi in Real v znamenju štirice

špansko prvenstvo la liga real madrid getafe animo iker
1/23
EPA
Real Madrid je danes že opoldne gostil mestnega tekmeca Getafe in ga premagal (4:0) po zaslugi izjemnih dvajsetih minut sredi drugega polčasa. Barcelona je na Camp Nouu nadigrala Osasuno (5:1). Štiri od petih zadetkov je dosegel Lionel Messi. Že včeraj sta do zmage v zadnjih trenutkih prišla oba kluba iz Valencie - Levante doma proti Valladolidu, Valencia pa v gosteh pri Deportivu.

Argentinski virtuoz Lionel Messi je na Camp Nou mrežo Osasune načel v 11. minuti, ko je preigral vratarja Andresa Fernandeza in Barço popeljal v vodstvo. Katalonci so v nadaljevanju dominirali, a vendar v 24. minuti prejeli zadetek s strani Raoula Loea. Tri minute zatem si je predčasen sprehod v slačilnice priigral Alejandro Arribas, ki je igral roko. Na belo točko je stopil Messi in brez težav poskrbel za drugo vodstvo Barcelone. Šest minut pred koncem prvega polčasa je Messi po podaji Danija Alvesa zatresel še prečko. Alves se je ponovno izkazal minuto kasneje, tokrat pa je njegovo podajo iz neposredne bližine vnovčil Pedro. V drugem polčasu je bil ponovno na delu Messi, ki je z goloma v 56. in 58. minuti povišal na neulovljivih 5:1. Rezultat se do konca tekme ni več spremenil.

Atlético zdrsnil na -11

Atlético Madrid si je privoščil nov spodrsljaj in zaostanek za vodilno Barcelono povečal na 11 točk. Varovanci Diega Simeona so utrpeli visok poraz proti Athleticu Bilbau (3:0). Prvi polčas je minil brez zadetkov, nato pa je led v 50. minuti prebil Mikel San Jose, ki je zadel po podaji s kota. Madridčani so pritiskali za izenačenje, vendar s težavo prihajali do vidnejših priložnosti. Poskus Diega Coste je zaustavil Gorka Iraizoz, slednji pa je posredoval tudi po strelu Raula Garcie. Drugi žebelj v krsto Atlética je v 77. minuti zabil Markel Susaeta, v protinapadu pet minut pred koncem rednega dela pa je končnih 3:0 postavil Oscar de Marcos.

Real v 20 minutah zabil štiri gole Getafeju

Real Madrid je po dokaj zaspanem prvem polčasu, ko so domači sicer imeli pobudo, povedel v 53. minuti po podaji iz kota Ángela Di Maríe, vratar Getafeja Moya je izpustil žogo, Sergio Ramos pa je okroglo usnje potisnil v mrežo iz neposredne bližine. Prednost domačih je podvojil Cristiano Ronaldo, potem ko je Mesut Özil dobro povlekel žogo v protinapad, jo oddal na levo do Portugalca, ki je zabil v daljši spodnji kot gola moštva z juga Madrida.

Le štiri minute kasneje je Cristiano še enkrat zabil, tokrat je žogo na drugo vratnico dvignil Di María, Portugalec pa je z glavo zabil za nedosegljivo prednost Reala. V 72. minuti je Lopo v kazenskem prostoru podrl Luko Modrića, zanesljiv izvajalec najstrožje kazni je bil kdo drug kot Cristiano. Takoj zatem je bil Portugalec zamenjan, namesto njega je na igrišče prišel Karim Benzema.

Valencia potisnila Depor še globje v prepad

Valencia je že v soboto gostovala v La Coruñi in dokaj srečno prišla do zmage. Domači Deportivo je po prvem polčasu vodil z 2:1 z dvema goloma Rikija, v nadaljevanju pa je pri domačih Silvio hitro prejel rdeči karton. To so "netopirji" brž izkoristili in izenačili, v 91. minuti pa je za tri točke moštva z Mestalle zabil Ricardo Costa.

La Liga, 21. kolo:

Barcelona : Osasuna 5:1 (3:1)
Messi (11, 28/11m, 56, 58), Rodriguez (40); Loe (24)

Celta : Real Sociedad 1:1 (1:0)
Krohn-Dehli (32); Elustondo (59)
RK: A. Fernandez (49/Celta)

Levante : Valladolid 2:1 (1:1)
Barkero (44), Rukavina (90/ag); Baraja (8)

Zaragoza : Espanyol 0:0 (0:0)

Deportivo : Valencia 2:3 (2:1)
Riki (32, 45); Jonas (1), Valdez (63), Ricardo Costa (91)
RK: Silvio (52/Depor), Assuncao (92/Depor)

Real Madrid : Getafe 4:0 (0:0)
Sergio Ramos (53); Cristiano Ronaldo (62, 65, 72/11m)

Rayo Vallecano : Real Betis 3:0 (1:0)
Piti (3/11m), Delibasic (64), Carlos (82)

Mallorca : Málaga 2:3 (1:2)
Victor (27), Santos (71); Saviola (11), Isco (16), Monreal (62)

Athletic Bilbao : Atlético Madrid 3:0 (0:0)
José (50), Laskurain (77), Marcos (84)

Ponedeljek ob 21.30
Sevilla - Granada

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.