Šport > Nogomet
31 ogledov

Škandal: Hazard ob izpadu modrih brcnil pobiralca!

Ronaldo Joao Pereira Valencia Real Madrid pokal četrtfinale Copa del Rey
1/29
EPA
Real Madrid je brez vsakršnih težav ubranil prednost proti Valencii in z remijem napredoval v polfinale pokala (1:1). Morebitni dvoboj z Barcelono je Real drago plačal - z dvema izključitvama in poškodbo Ikerja Casillasa. Swansea je Chelsea zadržal pri 0:0 in napredoval v finale ligaškega pokala. Eden Hazard si je privoščil blamažo in brcnil pobiralca žog.

Chelsea se je v sredo po izpadu iz Lige prvakov in neuspešnem naskakovanju svojega prvega naslova svetovnega klubskega prvaka poslovil še iz angleškega ligaškega pokala. Swansea City je na domačem igrišču namreč ubranil visoko prednost iz Londona, kjer je modre ugnal z 2:0.

Tekmo brez golov je zaznamoval bizaren incident v 80. minuti, ko je belgijski vezist Chelseaja Eden Hazard brcnil mladega pobiralca žog in dobil rdeči karton. Hazard mu je po gol avtu želel hitro vzeti žogo, pobiralec pa se je (ne)namerno ulegel nanjo.

Belgijec mu jo je nato izbil izpod trebuha, mladi pobiralec pa se je na tleh zvijal od bolečin. Pritekli so nogometaši obeh ekip, domačega kapetana Ashleyja Williamsa pa so morali miriti tudi Chelseajevi igralci. Glavni sodnik se je po dolgem razmisleku odločil, da Hazardu pokaže rdeči karton.

Roma igrala z glavo

Samir Handanović je na drugi tekmi z AS Romo v le nekaj dneh dobil gol več kot na ligaškem obračunu (2:1). Rimljani so na Olimpicu njegovo mrežo Interja zatresli dvakra v prvem polčasu, Handanović pa je oba zadetka dobil po strelih z glavo.

Najprej ga je v 13. minuti premagal Alessandro Florenzi, potem ko je močno udaril po podaji s strani in s pomočjo prečke ukanil Handanovića, ki je obstal kot vkopan. Mattia Destro je po novi podaji z desne s strelom na prvo vratnico še drugič prebil nekdanjega kapetana slovenske reprezentance.

Upanje Interju pred povratnim srečanjem na San Siru je priigral Rodrigo Palacio. Argentinec, ki je bil edini strelec Nerazzurrov že na prej omenjeni ligaški tekmi pred nekaj dnevi, je po izvrstni podaji Estebana Cambiassa s konico čevlja prehitel vratarja in zadel za končnih 2:1.

Real izgubil Casillasa, Coentrãa, Di Marío ...

Real Madrid, ki je pred dnevi s petardo v prvem polčasu ponižal Valencio v prvenstvu, se je na pokalni tekmi vrnil na Mestallo in že v prvem polčasu zaradi poškodbe izgubil Ikerja Casillasa, ki ga je ob izbijanju žoge poškodoval njegov branilec Álvaro Arbeloa.

Kraljevi klub je sicer dobil prvi polčas, ko je v 44. minuti po lepi podaji Xabija Alonsa sam pred vratarjem ostal in zadel Karim Benzema, toda drugi polčas se ni začel po njihovih željah. Najprej je Fabio Coentrão dobil drugi rumeni karton zaradi igre z roko in moral z igrišča, že v naslednjem napadu pa je izenačil Tino Costa.

Njegov strel od daleč je presenetil nezbranega Antonia Adána v vratih Reala in obudil upe netopirjev, ki pa bi za napredovanje vseeno morali zabiti še trikrat. Temu se niso niti približali, saj je Real brez težav tekmo pripeljal do konca.

V morebitnem polfinalu proti Barceloni, ki bo morala v četrtek po neugodnem remiju s Camp Noua sicer še preskočiti Málago, poleg izključenega Coentraa ne bo smel igrati niti Ángel Di María. Argentinec je tri minute pred koncem rednega dela neumno tik pred nosom glavnega sodnika reagiral na provokacije Joãa Pereire in dobil direkten rdeči karton.

Angleški ligaški pokal (Capital One Cup), polfinale, povratni tekmi:

Aston Villa : BRADFORD CITY 2:1 (1:0) /1:3/
Benteke (24), Weimann (89); Hanson (55)

SWANSEA CITY : Chelsea 0:0 /2:0/
RK: Hazard (80/Chelsea)

Italijanski pokal (Coppa Italia), polfinale, prvi tekmi:

Juventus : Lazio 1:1 (0:0)
Peluso (63); Mauri (86)

AS Roma : Inter Milan 2:1 (2:1)
Florenzi (13), Destro (33); Palacio (44) 
Handanović je odigral celo tekmo, Belec (Inter) je bil na klopi.

Španski pokal (Copa del Rey), četrtfinale, povratne tekme:

SEVILLA : Zaragoza 4:0 (2:0) /0:0/
Negredo (36, 67/11-m), Rakitić (45), Del Moral (90)
RK: Fernández (26), González (65/oba Zaragoza)

Valencia : REAL MADRID 1:1 (0:1) /0:2/
T. Costa (52); Benzema (44)
RK: Coentrão (51), Di María (87/obaReal)

Četrtek ob 20.00:
Real Betis - Atlético Madrid /0:2/

Ob 22.00:
Málaga - Barcelona /2:2/

/ / - izid prve tekme
AB - ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.