Šport > Nogomet
18 ogledov

Ferguson: "Seks, droga, alkohol ..."

Ferguson Welbeck Real Madrid Manchester United Liga prvakov osmina finala trenin EPA
Trener Manchestra Uniteda Alex Ferguson je v intervjuju dejal, da so seks, droga, alkohol in denar največje nevarnosti za razvoj mladih nogometašev.

"Zgradili smo klub, ki bazira na prihajanju mladih talentiranih igralcev iz vsega sveta. Na žalost obstajajo različne nevarne faze v razvoju mladih nogometašev in mi jim moramo pomagati. V njihova življenja vstopajo dekleta, problem je lahko tudi pijača, pa seveda tudi droge. Vse to so stvari, s katerimi se soočajo mladeniči med 16. in 19. letom," je glede odraščanja mladih nogometnih upov povedal "večni" Sir Alex Ferguson.

"Veliko fantov prihaja iz razbitih družin in to gotovo pusti posledice. Učimo jih, da nogomet ni lahka služba, temveč obveza. Morate biti stoodstotno osredotočeni na svoje delo, vsaj v tem klubu," je nadaljeval Ferguson, ki s svojimi izkušnjami zagotovo lahko pove marsikaj o vzgoji in izgradnji nogometne osebnosti.

alex ferguson | Avtor: EPA EPA
Fergie je nato izrazil tudi svojo šokiranost zaradi nenormalno visokih plač v današnjem nogometu na najvišjem nivoju in poudaril pomembnost fizične in psihične stabilnosti igralcev. "Ti mladi fantje sedaj zaslužijo veliko več, kot je dobil Ryan Giggs, ko je podpisal profesionalno pogodbo. Včasih pomislim, da bi njemu lahko ponudili četrtino njihove plače, pa bi vseeno podpisal in igral. Je pa še kako pomembno, da fantje skrbijo za svoje telo, da lahko tudi po 30. letu brez težav igrajo. Poglejte Giggsa in Paula Scholesa; tako dolgi karieri imata le zato, ker sta pazila nase," je zaključil legendarni trener Manchestra Uniteda, ki se bo danes ob 20.45 na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov na stadionu Santiago Bernabéu pomeril z madridskim Realom.

Ferguson je na klopi Rdečih vragov že od leta 1986. Osvojil je 12 domačih prvenstev, pet pokalov FA, štiri ligaške pokale, deset superpokalov (Community Shield), en pokal Uefa, en pokal pokalnih zmagovalcev, en interkontinentalni pokal, en naslov svetovnega klubskega prvaka in dve Ligi prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.