Šport > Nogomet
32 ogledov

Mou: "Ne želim se upokojiti z dvema naslovoma"

Mourinho Essien Real Madrid Manchester United Liga prvakov osmina finala novinar Reuters
Realov trener José Mourinho je na nabito polni novinarski konferenci na Santiagu Bernabéu dan pred tekmo z Manchester Unitedom v osmini finala Lige prvakov spregovoril pred sedmo silo. "Jaz in Ferguson se bova upokojila ob istem času. On pri devetdesetih, jaz pa pri sedemdesetih," je med drugim dejal Portugalec.

Pričakovanje pred največjim obračunom osmine finala Lige prvakov, kjer se bosta v sredo pomerila Real Madrid in Manchester United, je na vrhuncu.

O zanimanju je pričala tudi nabito polna novinarska konferenca trenerja Joséja Mourinha in njegovega varovanca Michaela Essiena na stadionu Santiago Bernabéu, ki bo v sredo zvečer središče nogometnega sveta.

"Ste na tekočem z mojo krizo? Ne, mislim, da niste. Za vas bi bilo po mojem mnenju najlažje, da mi dovolite končati novinarsko konferenco, potem pa se pogovorite s tistimi, ki pišejo take reči. Bolje bi razumeli, če bi šli večerjat s španskimi kolegi," je Mourinho kar takoj zbodel angleškega kolega, ki ga je povprašal o morebitnem odhodu iz španske prestolnice.

"Če ne zmagamo v Ligi prvakov, to ne bo polom. Na svetu so veliki klubi, ki je nikoli niso osvojili. Madrid jih ima devet, jaz pa dve. Smo privilegirani. Madrid hoče 'la Décimo', jaz pa svojo tretjo in zaupam v svoje delo. Ne vem, če bo prišla letos ali naslednje leto, toda ne želim zaključiti svoje kariere z le dvema naslovoma v Ligi prvakov," je nadaljeval Mourinho.

"Unitedu ne bom kar tako razkril taktike"

Portugalec ni želel razkriti niti najmanjše podrobnosti o načinu igre na sredini tekmi, je pa potrdil, da je branilec Pepe pripravljen za igro. Po nekaterih informacijah bi ga Mourinho ob načetemu Xabiju Alonsu lahko celo potisnil v zvezno vrsto.

"Oni, Manchester, želijo vedeti to, kar želite vedeti vi. Danes smo delali na taktiki. Vi vedno veste kaj se dogaja in kaj delamo. Imate svoje vire. Res je, da so viri včasih lahko viri mineralne vode, včasih pa okužene vode. Manchestru ne nameravam kar tako razkriti dela, ki smo ga opravili danes. Zelo jasno nam je, kaj moramo storiti," je nadaljeval Mourinho.

"Res je, uživam v velikih tekmah. Vsi igralci si želijo igrati na takšnih tekmah. Žal mi je, saj vem, da so nekateri razočarani, ker ne bodo igrali, jasno pa je, da tisti, ki bodo igrali, niso ne žalostni ne nervozni. Upam, da se bodo pričakovanja o tekmi izpolnila. Pričakujem, da bomo lahko prikazali spektakel."

Ferguson se bo upokojil pri 90. letih

Mourinho je izkazal tudi nekaj podpore gostujočemu napadalcu Waynu Rooneyju, ki so ga španski mediji taktično napadli v dnevih pred tekmo in ga označili celo za "demona", trener Reala pa ga je nekoč označil za "huligana". Portugalec je pohvalil tudi Robina van Persieja ("Ne preseneča me, ima velike ambicije in je kot riba v vodi").

"Če sem rekel, da je Rooney huligan, je bilo to metaforično. V vsakem primeru mu dajem svojo podporo. Vsak teden lahko sliši tudi kaj slabšega. Ponavljam - vedno je privilegij igrati proti Manchestru. Vsi želimo igrati proti velikim igralcem in velikim trenerjem, Manchester pa predstavlja prav to. Z njim sem se prvič pomeril pred devetimi leti. Spomnim se vsega, vsake podrobnosti. Dobrih in slabih rezultatov. Tekma na Old Traffordu čez dva tedna bo samo ena in upam, da ne bo zadnja," je še zaključeval Mourinho.

"Ne vem, če se bom po Realu vrnil v Anglijo. To bi bil logičen korak. Ne verjamem, da bom zamenjal Fergusona. Verjamem, da bova zaključila karieri ob istem času. Menim, da mora on končati pri devetdesetih letih, jaz pa s sedemdesetimi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.