Šport > Nogomet
21 ogledov

Real bo tožil Katalonce zaradi spornega videa

Pepe Hannibal Lecter maska TV3 Barcelona Real Madrid video hijene Youtube
Real Madrid se je odločil, da bo proti katalonski televiziji TV3 ukrepal po sodni poti, potem ko so na njihovi postaji predvajali video, v katerem so nogometaše belega baleta primerjali s hijenami. Branilec madridskega kluba, portugalski Brazilec Pepe, se na koncu videa pojavi z masko Hannibala Lecterja.

Španski mediji poročajo, da bo Real Madrid tožil katalonsko televizijo TV3, ki je v eni izmed oddaj predvajala video, v katerem so igralce kraljevega kluba primerjali s hijenami in prikazovali njihove grobe prekrške.

"Hijene ne izbirajo svojih žrtev. Pojejo jih, ko so še žive," lahko med drugim slišimo v nekaj manj kot dve minuti dolgem videu, v katerem želijo Katalonci predvsem prikazati, kako se hijene pred "El Clásici" vedno znova pojavijo, da bi napadle Lionela Messija.

V videu, ki je posnet v slogu dokumentarca, se poleg živalskih glasov in posnetkov hijen predvajajo prekrški nad Messijem, ki so jih na derbijih povzročili Álvaro Arbeloa, Xabi Alonso in Pepe. Portugalskega reprezentanta na koncu videa prikažejo kot Hannibala Lecterja.

Modrić: "Še nikoli nisem videl kaj takega"

Na začetek videa so ustvarjalci postavili znamenit napad Realove legende Juanita na Lotharja Matthäusa na tekmi med Realom in Bayernom, prav tako pa so vključili Pepejevo brco v hrbet na tleh ležečega nogometaša Getafeja Casquera.

Čeprav so pri TV3 načrtovali opravičilo, je madridski klub že začel vse postopke za tožbo. Na petkovi novinarski konferenci Luke Modrića v Madridu je bilo, pričakovano, veliko vprašanj namenjeni prav tej temi.

"Videl sem ga na televiziji in ne vem, kaj naj rečem, ker niti na Hrvaškem niti v Angliji še nisem videl kaj takšnega. To ni novinarstvo. Ne vem, kaj bi še rekel. Takšen način delanja novic in takšno govorjenje o igralcih Real Madrida ni dobro in ni sprejemljivo. To je slab vzor za otroke," je dejal hrvaški vezist.

"S soigralci se o tem nismo pogovarjali, saj je težko govoriti o takšni stvari. To je nekaj nesprejemljivega. Ne vem, kakšen je bil namen vsega tega. Takšne reči ne pritičejo nogometu," je še dodal Dalmatinec.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.