Šport > Nogomet
10 ogledov

Najslabša statistika po letu 1962

messi iniesta Reuters
Barcelona, vodilna ekipa španske nogometne lige, je na sobotnem El Clásicu prejela dva zadetka in izzvala številne kritike na račun svoje obrambe. Mreža Kataloncev se je zatresla na zadnjih 13 zaporednih obračunih, kar je najslabši niz po letu 1962.

Agonija Barcelone, ki se je začela s porazom proti AC Milanu v Ligi prvakov, se nadaljuje. Katalonci so morali še drugič zapored priznati premoč madridskemu Realu, ki je na ligaškem obračunu zadel dvakrat. Barçin neslavni niz, ki traja že 13 tekem, se tako nadaljuje.

Barceloni v tudi Ligi prvakov ne kaže prav dobro, saj so prvo tekmo proti AC Milanu izgubili z 0:2. Če bodo varovanci Massimiliana Allegrija zadeli tudi na povratni tekmi na Camp Nouu, bo Blaugrana za zmago potrebovala kar štiri zadetke.

Barça je od zmage proti Córdobi, ki jo je na tekmi španskega pokala doma premagala s 5:0, zabeležila najslabši niz v več kot petdesetih letih. V zadnjih 13 tekmah so varovanci Tita Vilanove prejeli 21 zadetkov (povprečno 1,6 gola na tekmo), pot v mrežo Karaloncev pa so našli Málaga, Real Sociedad, Osasuna, Real Madrid, Valencia, Getafe, Granada, Milan in Sevilla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.