Šport > Nogomet
41 ogledov

V Madrid se vrača z novim mejnikom

cristiano ronaldo EPA
V španskih medijih dan po pokalnem El Clásicu dežujejo pohvale na račun Cristiana Ronalda, ki je z dvema goloma na Camp Nouu Real vodil do visoke zmage proti Barceloni. Portugalski napadalec je igro madridskega Reala označil za ''gromozansko predstavo''.

Cristiano Ronaldo je prvi gol na tekmi dosegel z bele točke v 13. minuti, potem ko ga je v kazenskem prostoru Barcelone podrl Gerard Pique, drugega pa v 57. minuti, ko je po prodoru Ángela di Maríe prvi strel ubranil José Manuel Pinto, Ronaldo pa je odbito žogo pospravil za hrbet domačega vratarja.

cristiano ronaldo | Avtor: Reuters Reuters
Portugalec je v intervjuju po tekmi priznal, da takšnega rezultata niso pričakovali. ''Po pravici povedano ne, toda ekipa je igrala briljantno. Sedaj nas čaka obračun z Manchestrom Unitedom, a tole nam bo dalo veliko samozavesti,'' je povedal 28-letnik, ki je na Camp Nouu poskrbel za nov mejnik v svoji karieri. Še šestič zapored je namreč dosegel zadetek na stadionu Barcelone. ''Zelo lepo, in to se bo zapisalo v zgodovino španskega nogometa,'' je dodal Ronaldo.

Nad predstavo svojega moštvenega kolega je bil navdušen tudi Sergio Ramos, ki je Ronalda še enkrat označil za najboljšega nogometaša na svetu. ''Ronaldo je najboljši na svetu in to pokaže na tekmi takšnega kova. To je bila zaslužena zmaga za Madrid. Vedno boš trpel proti ekipi, kakršna je Barcelona, vendar smo bili močni in pokazali smo stabilnost v obrambi,'' je dodal Ramos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.