Šport > Nogomet
36 ogledov

Messi glavni "pepček" na zadnjem treningu

Ronaldo Messi Barcelona Real Madrid Marca naslovnica pokal polfinale Facebook
Španski dnevnik El País na dan velikega derbija med Barcelono in Real Madridom v polfinalu španskega pokala poroča, da naj bi trener madridskega kluba José Mourinho svojim nogometašem na prvi tekmi naročil, da skušajo ob živce spraviti Lionela Messija in Daniela Alvesa. Spomnimo: Messi naj bi po tekmi verbalno napadel Álvara Arbeloo in Aitorja Karanko.

Po pisanju El Paísa je José Mourinho pred prvo tekmo polfinala na Santiagu Bernabéu, ki se je končala neodločeno (1:1), naročil nogometašem, naj ob živce spravijo Barceloninega zvezdnika Lionela Messija in branilca Daniela Alvesa, da bi na ta način zmanjšali njun vpliv na tekmo.

Pri El Paísu še dodajajo, da so navodila portugalskega trenerja sprejeli le trije nogometaši - Álvaro Arbeloa, Xabi Alonso in Michael Essien, medtem ko je bila večina presenečena nad zahtevo. Prve košarice naj bi Mourinhu dali Ricardo Carvalho, Sami Khedira in Raphaël Varane, od teme pa so se oddaljili Cristiano Ronaldo, Mesut Özil, Karim Benzema in José Callejón.

Večina igralcev naj bi bila presenečena nad pripravljenostjo obeh Špancev, Alonsa in Arbeloe, še posebej slednji pa je navodila sprejel rade volje, saj je po poročanju omenjenega časnika še vedno hvaležen Mourinhu, da kljub kritikam na njegov račun ni kupil novega branilca in zavrl njegovega razvoja.

Alonso od kritika do predanega vojaka

Še več igralcev je presenečenih s predanostjo Alonsa, še posebej zato, ker je bil Bask v prvih sezonah vedno glasen kritik Mourinhovega pristopa. Portugalski trener naj bi svoje španske varovance leta 2011, med famoznim nizom "Clásicov", tudi skušal prepričati, da imajo oni glavno težo v španski reprezentanci, ne nogometaši Barçe. Pozabiti bi morali tudi na svoja prijateljstva, ki so jih spletli ob uspešnem naskoku na evropski (2008) in svetovni prestol (2010).

Ronaldo Messi Barcelona Real Madrid Marca naslovnica pokal polfinale | Avtor: Facebook Facebook
Spomnimo: Messi se je na omenjenem Clásicu, ko naj bi Mourinho zanj naročil posebno obravnavo, zapletel v številna prerekanja z nogometaši Reala, po obrazu pa sta ga v eni izmed akcij potrepljala prav Alonso in Árbeloa.

Messi naj bi po poročanjih medijev po tekmi jezno napadel pomočnika trenerja Mourinha, Aitorja Karanko, ki mu je dejal, da je le lutka Portugalca, Arbeloo pa je pred njegovo ženo ozmerjal v avtomobilu na parkirišču.

Menotti: "Če Real izpade iz vseh tekmovanj, mora Mou oditi"

Nekdanji argentinski selektor in trener Barcelone César Luis Menotti je pred velikim obračunom na Camp Nouu napovedal, da bo moral Mourinho po njegovem mnenju ob neuspehu v pokalu in morebitnem izpadu iz osmine finala Lige prvakov zapustiti beli balet.

"Če Madrid v naslednjih tednih izpade iz vseh tekmovanj, bo (Iker) Casillas spet glavna figura, Mourinho pa bo moral oditi," je za Grada360.com dejal Menotti. "Nogomet ima takšna pravila, ki so enaka za vse. Žaljivke lahko kot trener obvladuješ le takrat, ko si prvak. Jaz sem recimo iz ekipe vrgel (Diega) Maradono na svetovnem prvenstvu 1978, in če bi izgubil, če vemo, kaj je Diego delal naslednje mesece, bi me ubili."

Menotti je iz Buenos Airesa sporočil, da mu trenutna Barcelona ni preveč všeč, a priznal da je praktično nemogoče toliko časa igrati na tako visokem nivoju, kot je to v zadnjih sezonah uspevalo Kataloncem pod vodstvom Josepa Guardiole.

Messi izgleda žalosten

"Zavedam se, da je težko, praktično nemogoče ohraniti takšen ritem tekmovalnosti ob tako odprti igri, kot jo je Barcelona igrala v teh letih. Ne verjamem, da je njenega nogometa konec, kot sem lahko prebral pri nekaterih razsvetljencih. Pohvalno je, da Barcelona nikoli ni opustila svoje ideje, ampak prejšnjič proti Milanu je to storila. Še več - Messi se mi je zdel utrujen," je nadaljeval Menotti.

"Že pet let ga skušajo spoznati, ampak ga še vedno ne morejo zaustaviti. Ampak potrebno je počakati. Zelo so trpeli: odšel je Guardiola, zdaj je zbolel še ta fant (Tito Vilanova, op. a.), prišel je drugi. Zdi se, kot da je (Messi, op. a.) izgubil veselje, med igro ga vidimo žalostnega. Tekme dobiva zato, ker je znotraj te žalosti ideološki temelj igre, ki ga ima vcepljenega - Barcelona igra tako in konec."

Zadnji trening: soigralci osmešili Messija

Barcelona je v sproščenem vzdušju za zaprtimi vrati opravila torkov jutranji trening na Camp Nouu. Ob ogrevanju s "pepčkom" jo je najslabše osnesel ravno prvi zvezdnik Messi, ki je v krogu z vratarjem Joséjem Manuelom Pintom, Danielom Alvesom, Ericom AbidalomJavierjem Mascheranom in drugimi od nemoči padel na zelenico.

Nogometaši se ob koncu posnetka razjezijo na mladega Jonathana dos Santosa, ki mu vratar Pinto po 19 zaporednih podajah vzame žogo.

Španski pokal (Copa del Rey), polfinale, povratni tekmi:

Torek ob 21.00:
Barcelona - Real Madrid /1:1/

Verjetni postavi

Barcelona: Pinto; Alves, Piqué, Puyol, Alba; Busquets, Xavi, Iniesta; Pedro, Villa, Messi.

Real Madrid: López; Ramos, Varane, Pepe, Coentrão; Alonso, Khedira; Di María, Özil, Ronaldo; Higuaín.

Sreda ob 22.00:
Sevilla - Atlético Madrid /1:2/

/X:Y/ - v poševnicah je rezultat prve tekme

Komentarjev 1
  • Claudius Maximus 13:16 26.februar 2013.

    Barca bo "pojedla" Real nocoj, če je to všeč Žurnalu ali pa ne.