Šport > Nogomet
18 ogledov

Mou: "Barça nam je dala veliko lekcij o sodnikih"

Mourinho Barcelona Real Madrid pokal polfinale povratna tekma Copa Del Rey EPA
José Mourinho je pred torkovim "El Clásicom" v polfinalu španskega pokala dejal, da je v zadnjih letih dobil že več lekcij Barcelone, poleg nogometne tudi lekcije iz obnašanja. Gre seveda za sarkastične puščice v smeri Katalonije, kjer si je nadomestni trener Jordi Roura na novinarski konferenci še isti dan zaželel doslednega sojenja glavnega sodnika.

Pred povratnim "El Clásicom" v polfinalu španskega pokala se vse vrti okrog glavnega sodnika Undiana Mallenca, potem ko je nadomestni trener Barcelone Jordi Roura na novinarski konferenci pred tekmo dejal, da ima njegova ekipa z omenjenim delivcem pravice slabe izkušnje.

"Sodniki so nekaj, česar ne ocenjujemo, ampak jasno je, da so naše številke s tem sodnikom slabše kot z drugimi. V spominu imamo tudi njegovo popustljivost v finalu pokala (leta 2011, ko je Real zmagal z 1:0, op. a.). To je vprašanje statistike. Potrebno mu je zaželeti srečo, nas pa skrbi le Madrid," je dejal Roura, ki je očitno želel malce pritisniti na moža v črnem, ki bo v torek pod drobnogledom na tekmi z Real Madridom Camp Nouu.

Na odgovor iz prestolnice ni bilo potrebno dolgo čakati, natančneje nekaj ur, ko je pred mikrofone v enem redkih javnih nastopov zadnjih mesecev stopil José Mourinho. Portugalec je torkov obračun, kjer mora Real po remiju na Bernabéu na prvi tekmi (1:1) nujno zadeti, napovedal z dobršno dozo sarkazma.

Lekcije o športnosti, sodnikih, simuliranju, ...

"V mislih mi ostajajo lekcije, ki smo jih v preteklosti dobili od Barcelone. Lekcije o športnosti, kako se obnašati v nogometu. Da ne govoriš o sodnikih, jih ne obkrožaš, ne zahtevaš kartonov za svoje nasprotnike. Ne simuliraš. In, seveda, lekcije o tem, kako igrati nogomet, kar počnejo zelo dobro. Moramo ponižno nadaljevati v tej smeri," je dejal Mourinho.

"To so tekme, ki jih radi igramo, tako jaz kot igralci. Raje imam tekme takšne dimenzije in težavnosti. Želimo si, da take tekme pridejo hitro: v pokalu, prvenstvu in Ligi prvakov. To bo osamljena tekma, izven konteksta. Nima zveze s tistimi prejšnjimi."

(Real Madrid : Barcelona) Raphael Varane | Avtor: Reuters Reuters
Portugalec je še dodal, da ne ve, če bo tekmo na Camp Nouu začel tudi Kaká, ki je navdušil na zadnji ligaški tekmi proti Deportivu, ko je Real izgubljal z 0:1, a se brez poškodovanih Karima Benzemaja in Xabija Alonsa po prihodu Cristiana Ronalda s klopi vrnil za zmago (2:1). Tako Benzema kot Alonso naj bi bila nared za tekmo.

Ostra retorika tudi med igralci

"Da Messi ni v dobri formi? Niti slučajno ... Jasno je, da se lahko vsi izboljšajo, tudi jaz in ti (novinarju, op. a.). Kritizirati sezono Messija se mi zdi neprimerno," je v Barceloni še povedal Roura. "Nikoli se ne ve, kakšen Madrid bomo videli, ampak oni morajo zadeti in nas pritisniti spredaj. To pričakujemo. To bo komplicirana tekma, ampak ekipa je zelo osredotočena."

Očitno se po nekaj bolj umirjenih derbijih zdaj vračajo tisti bolj "umazani" večni obračuni obeh rivalov, vsaj če gre soditi po retoriki nogometašev. Medtem, ko je Alonso govoril o tem, kako mu niso všeč igralci, ki simulirajo, je Cesc Fabregas dejal, da za razliko od drugih ekip on in njegovi soigralci ne jokajo pred mediji.

"Nočem delati 'teatra', ker ko vidim, da to počne kateri izmed soigralcev, mi nikakor ni všeč," je za Vanity Fair dejal Alonso, medtem ko je Cesc pristavil: "Nismo takšna ekipa, ki bi šla jokat k medijem. So reči, ki bi jih morali reči, ampak vedno smo temeljili na govorjenju na igrišču. Imamo najboljšega nogometaša na svetu, drugega in tretjega."

Španski pokal (Copa del Rey), polfinale, povratni tekmi:

Torek ob 21.00:
Barcelona - Real Madrid /1:1/

Verjetni postavi

Barcelona: Pinto; Alves, Piqué, Puyol, Alba; Busquets, Xavi, Iniesta; Pedro, Villa, Messi.

Real Madrid: López; Ramos, Varane, Pepe, Coentrão; Alonso, Khedira; Di María, Özil, Ronaldo; Higuaín.

Sreda ob 22.00:
Sevilla - Atlético Madrid /1:2/

/X:Y/ - v poševnicah je rezultat prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.