Atlético z rekordnim ligaškim izkupičkom

Foto: EPA
Foto: EPA
Atlético Madrid je tri kroge pred koncem španskega prvenstva izboljšal rekord po številu osvojenih točk v eni sezoni.
Oglej si celoten članek

Atlético Madrid je v 35. kolu španske Primere División premagal Valencio (1:0) in postavil nov mejnik po številu osvojenih točk v eni sezoni. Vodilna ekipa španskega prvenstva ima na svojem računu 88 točk, s čimer je izboljšala dosežek iz sezone 1995/96, ko je zadnjič osvojila naslov španskega prvaka.

Takrat je v najelitnejši nogometni ligi na Pirenejskem polotoku nastopalo 22 ekip, tako da so imeli atléti za 87 točk na voljo 42 tekem. Varovanci Diega Simeoneja so 88 točk v letošnji sezoni zbrali na ''pičlih'' 35 obračunih.

Atlético je od remija z Realom (2:2) nanizal devet zaporednih ligaških zmag in ima na prvem mestu lestvice štiri točke prednosti pred Barcelono. Beli balet s tekmo manj zaostaja še dve točki več. Madridski velikan, ki je v domačem prvenstvu zasenčil prepoznavnejšega mestnega rivala, se v letošnji sezoni ponaša z eno od najboljših obramb na svetu, saj je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno na 20 od 35 tekem.
 



 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.