Šport > Nogomet
17 ogledov

Atlético z rekordnim ligaškim izkupičkom

atletico madrid EPA
Atlético Madrid je tri kroge pred koncem španskega prvenstva izboljšal rekord po številu osvojenih točk v eni sezoni.

Atlético Madrid je v 35. kolu španske Primere División premagal Valencio (1:0) in postavil nov mejnik po številu osvojenih točk v eni sezoni. Vodilna ekipa španskega prvenstva ima na svojem računu 88 točk, s čimer je izboljšala dosežek iz sezone 1995/96, ko je zadnjič osvojila naslov španskega prvaka.

Takrat je v najelitnejši nogometni ligi na Pirenejskem polotoku nastopalo 22 ekip, tako da so imeli atléti za 87 točk na voljo 42 tekem. Varovanci Diega Simeoneja so 88 točk v letošnji sezoni zbrali na ''pičlih'' 35 obračunih.

Atlético je od remija z Realom (2:2) nanizal devet zaporednih ligaških zmag in ima na prvem mestu lestvice štiri točke prednosti pred Barcelono. Beli balet s tekmo manj zaostaja še dve točki več. Madridski velikan, ki je v domačem prvenstvu zasenčil prepoznavnejšega mestnega rivala, se v letošnji sezoni ponaša z eno od najboljših obramb na svetu, saj je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno na 20 od 35 tekem.
 



 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.