"Atletika brez dopinga je nerealistična želja"

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji atlet in štirikratni zlati olimpijec Michael Johnson se je razgovoril o atletiki in predstavil svoj pogled na ta šport.
Oglej si celoten članek


Ameriški
šampion se je dotaknil dogajanja v atletiki v letu, ko je bilo kar šest jamajških atletov ujetih na prepovedanih poživilih, med njimi tudi nekdanji rekorder v šprintu Asafa Powell in zlata olimpijka Sherone Simpson. Johnson, ki je v svoji karieri osvojil štiri zlate olimpijske kolajne meni, da je to samo del vsakdana tega športa.

"Tudi v vsakdanjem življenju ljudje goljufajo, zato je nerealistično pričakovati atletiko brez dopinga," je dejal. "Če sem iskren, mislim da bi bila atletika mrtva, če ne bi bilo olimpijskih iger," je še nadaljeval in pozval odgovorne, da malo premislijo o zamenjavi formata tekmovanj in o tem kaj ljudje resnično želijo gledati.

"Preveč poudarka se daje na svetovne rekorde, ljudje si bolj želijo gledati zanimive boje med atleti. Bolj bi se morali osredotočiti na to kaj želijo ljudje. Za moj čas ni bilo v tem športu niti ene spremembe, ostali športi se prilagajajo, da bi privabili več navijačev, zakaj se ne bi še atletika," je zaključil legendarni šprinter. 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.