Šport
44 ogledov

"Atletika brez dopinga je nerealistična želja"

michael johnson 400 svetovni rekord 1999 EPA
Nekdanji atlet in štirikratni zlati olimpijec Michael Johnson se je razgovoril o atletiki in predstavil svoj pogled na ta šport.


Ameriški
šampion se je dotaknil dogajanja v atletiki v letu, ko je bilo kar šest jamajških atletov ujetih na prepovedanih poživilih, med njimi tudi nekdanji rekorder v šprintu Asafa Powell in zlata olimpijka Sherone Simpson. Johnson, ki je v svoji karieri osvojil štiri zlate olimpijske kolajne meni, da je to samo del vsakdana tega športa.

"Tudi v vsakdanjem življenju ljudje goljufajo, zato je nerealistično pričakovati atletiko brez dopinga," je dejal. "Če sem iskren, mislim da bi bila atletika mrtva, če ne bi bilo olimpijskih iger," je še nadaljeval in pozval odgovorne, da malo premislijo o zamenjavi formata tekmovanj in o tem kaj ljudje resnično želijo gledati.

"Preveč poudarka se daje na svetovne rekorde, ljudje si bolj želijo gledati zanimive boje med atleti. Bolj bi se morali osredotočiti na to kaj želijo ljudje. Za moj čas ni bilo v tem športu niti ene spremembe, ostali športi se prilagajajo, da bi privabili več navijačev, zakaj se ne bi še atletika," je zaključil legendarni šprinter. 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.