Atraktivne Nizozemke nagnali s stadiona

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Privlačne nizozemske navijačice so organizatorji SP na tekmi z Dansko obdolžili prikritega oglaševanja ene od znamk piva in jih posledično nagnali s stadiona. So bile morda celo preveč atraktivne?
Oglej si celoten članek

Privlačne nizozemske navijačice so povsod po svetu dobrodošle gostje, ne pa tudi na SP v JAR, kjer so morale zapustiti tekmo med Nizozemsko in Dansko. Razlog tiči v njihovi živo oranžni obleki, sponzorskem darilu znamenitega proizvajalca piva Bavaria. Ta pa ni uradni pokrovitelj SP, zato so jih organizatorji v sodelovanju s policijo Nizozemske obtožili prikritega reklamiranja, čeprav logotipa omenjenega pokrovitelja ni bilo na majicah.

"Zabavale smo se in prepevale. Ves čas nas je spremljala kamera. V drugem polčasu nas je obkrožilo 40 varnostnikov ter nas prisililo, da smo zapustile stadion. Medtem ko so nas vlekli po stopnicah, je eno dekle padlo," pripoveduje ena izmed "mučenk".

"Fifa nas je zasliševala, prišla je tudi policija. Vseskozi smo poslušale enaka vprašanja, ki so namigovala, da delamo za Bavario. Dejali so, da je prikrito oglaševanje v JAR z zakonom prepovedano in da bomo za šest mesecev končale v zaporu. Nikakor ni bilo prijetno, nekaj deklet pa je tudi jokalo. Nato so nas odpeljali v hotel, skopirali potni list in zagrozili s tožbo. Vse to le zaradi oranžne majice,"
je zgrožena Barbara Kastein. Hm, če bi neutrudno trobile z vuvuzelo, bi bilo pa v redu?

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.