Šport
18 ogledov

Atraktivne Nizozemke nagnali s stadiona

1/13
Žurnal24 main
Privlačne nizozemske navijačice so organizatorji SP na tekmi z Dansko obdolžili prikritega oglaševanja ene od znamk piva in jih posledično nagnali s stadiona. So bile morda celo preveč atraktivne?

Privlačne nizozemske navijačice so povsod po svetu dobrodošle gostje, ne pa tudi na SP v JAR, kjer so morale zapustiti tekmo med Nizozemsko in Dansko. Razlog tiči v njihovi živo oranžni obleki, sponzorskem darilu znamenitega proizvajalca piva Bavaria. Ta pa ni uradni pokrovitelj SP, zato so jih organizatorji v sodelovanju s policijo Nizozemske obtožili prikritega reklamiranja, čeprav logotipa omenjenega pokrovitelja ni bilo na majicah.

"Zabavale smo se in prepevale. Ves čas nas je spremljala kamera. V drugem polčasu nas je obkrožilo 40 varnostnikov ter nas prisililo, da smo zapustile stadion. Medtem ko so nas vlekli po stopnicah, je eno dekle padlo," pripoveduje ena izmed "mučenk".

"Fifa nas je zasliševala, prišla je tudi policija. Vseskozi smo poslušale enaka vprašanja, ki so namigovala, da delamo za Bavario. Dejali so, da je prikrito oglaševanje v JAR z zakonom prepovedano in da bomo za šest mesecev končale v zaporu. Nikakor ni bilo prijetno, nekaj deklet pa je tudi jokalo. Nato so nas odpeljali v hotel, skopirali potni list in zagrozili s tožbo. Vse to le zaradi oranžne majice,"
je zgrožena Barbara Kastein. Hm, če bi neutrudno trobile z vuvuzelo, bi bilo pa v redu?

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.