Avstralci, tudi vi? Tamara Zidanšek prihaja iz ...

Foto: Epa
Foto: Epa
Skrbnikom uradnih kanalov družbenih omrežij teniškega odprtega prvenstva Avstralije se je primerila napaka.
Oglej si celoten članek

Tamara Zidanšek je v drugem krogu prvega grand slama sezone igrala proti Sereni Williams in favorizirani Američanki pričakovano priznala premoč s 6:2, 6:3.

Teniška igralka iz Slovenskih Konjic je pokazala nekaj lepih potez, po dvoboju je o njej spoštljivo spregovorila tudi Williamsova, sicer sedemkratna zmagovalka OP Avstralije.

OP Avstralije Serena po dvoboju spregovorila o Zidanškovi

Dvoboj je bil v središču pozornosti, podrobno so mu sledili tudi na družbenih omrežjih OP Avstralije. A skrbnikom omenjenih kanalov se je primerila Slovencem znana napaka. Zidanškovo so namreč razglasili za Slovakinjo. 

"Zidanškova išče svojo prvo zmago proti igralki iz elitne deseterice. Ji danes lahko uspe? Slovakinja se v drugem nizu drži blizu, potem ko je izgubila prvega," so zapisali v enem od tvitov.

Hitro je prišlo nekaj odzivov, ki so Avstralcem očitali napako in jih poučili o poreklu Zidanškove.

V naslednjih "čivkih" Avstralci niso več omenjali narodnosti igralke, ampak jo poimenovali le še po priimku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.