Šport
1684 ogledov

Serena po dvoboju spregovorila o Zidanškovi

Tamara Zidanšek OP Avstralije Epa
Na prvem grand slamu sezone sta se Tamara Zidanšek in Polona Hercog pomerili proti renomiranima nasprotnicama.

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je v drugem krogu odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu izgubila proti Američanki Sereni Williams. Triindvajsetkratna zmagovalka turnirjev za grand slam je bila po 79 minutah boljša s 6:2, 6:3.

Dvaindvajsetletna slovenska igralka je že v uvodni igri dvoboja izgubila začetni udarec, a si v četrti igri priigrala priložnost, da izenači na 2:2, česar pa Williamsova z močnim začetnim udarcem ni dopustila. Kasneje je še enkrat vzela servis 22-letni Konjičanki in niz zanesljivo dobila s 6:2 po 32 minutah.

Drugi niz je bil precej tesnejši. Zidanškova je imela več od igre, 38-letnica na drugi strani mreže pa se je ob vse več zgrešenih udarcih bojevala sama s sabo. Čeprav je imela Slovenka težave na svoj začetni udarec (dopustila je osem priložnosti za odvzem servisa), je bila vse nevarnejša ob servisu tekmice. Drugi niz je odločila šesta igra, v kateri je imela Zidanškova tri priložnosti za break. Williamsova se je pri tretji šampionsko rešila, izenačila na 3:3, v sedmi igri pa je ekspresno prišla do prednosti, ki jo je z zanesljivo igro zadržala vse do konca.

Sedemkratna zmagovalka OP Avstralije je po dvoboju pohvalila Zidanškovo in na kratko povzela dogajanje na igrišču: "Zame je bila to dobra tekma. Ni mi kar pustila zmagati, zares je dobra borka. Naredila sem preveč napak, obenem pa sem se borila s svojimi težavami. Vedela sem, da moram bolje igrati, če ne želim, da se dvoboj zavleče."

Serena Williams OP Avstralije | Avtor: Epa Epa

Nekdanja številka 1 ženskega tenisa se bo v tretjem krogu pomerila s 27. nosilko, Kitajko Wang Qiang.

Robert Farah Tenis Šport Eden najboljših na svetu suspendiran

Polona Hercog OP Avstralije | Avtor: Epa Epa

V zgodnjih jutranjih urah je v drugem krogu od slovenskih igralk izpadla tudi Polona Hercog, ki je bila nemočna proti prvi nosilki, Avstralki Ashleigh Barty. Bartyjeva je bila po 68 minutah igre boljša s 6:1 in 6:4.

Potem ko je 29-letna Mariborčanka v prvem krogu zanesljivo s 6:3, 6:3 premagala Švedinjo Rebecco Peterson, je bila v drugem krogu nemočna proti eni izmed prvih favoritinj za naslov v Melbournu.

Bartyjeva je udarno začela dvoboj in že takoj v drugi igri prišla do odvzema servisa. Hercogova je v četrti igri znižala na 1:3, to pa je bilo vse, kar ji je domačinka iz Ipswicha v avstralskem Queenslandu dovolila. Po vsega 26 minutah je Bartyjeva dobila prvi niz s 6:1. Razmerje točk je bilo kar 29:15 v korist Avstralke.

V drugem nizu se je Mariborčanka, ki je svoj 29. rojstni dan praznovala v ponedeljek, bolje kosala s tekmico. V drugi igri je prišla do prvih dveh priložnosti za odvzem servisa, ki pa ju ni izkoristila. Hercogova je imela v osmi igri še dvakrat priložnost za break, a je tudi v tem primeru Bartyjeva izenačila.

Kazen je sledila v naslednji igri, ko je prva nosilka turnirja tam spodaj izkoristila prvo priložnost za odvzem servisa v drugem nizu. V zadnji, deseti igri pa je Bartyjeva spet ubranila dve break-žogici in izkoristila prvo priložnost za zmago za končnih 6:1, 6:4.

Triindvajsetletno Avstralko v tretjem krogu čaka 20-letna Kazahstanka Jelena Ribakina, ki je v dveh nizih s 6:3, 6:4 ugnala Belgijko Greetje Minnen. Najboljši slovenski igralki Hercogovi v uteho ostaja 78.980 evrov denarne nagrade za nastop med 64 najboljšimi.

Benchetrit Ne bo šlo Šport Bizaren incident z banano, sodnik naredil red

OP Avstralije gledalci | Avtor: Epa Epa

V konkurenci dvojic je izpadel tudi Aljaž Bedene. Tridesetletnega Bedeneta, ki je zaigral v paru z Urugvajcem Arielom Beharjem, je v prvem krogu tekmovanja dvojic premagala argentinska naveza Federico Delbonis - Leonardo Mayer, ki je bila boljša s 6:3 in 6:2.

Bedene se bo v drugem krogu OP Avstralije med posamezniki v četrtek pomeril z Latvijcem Ernestsom Gulbisom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice