Šport
11711 ogledov

Šok v svetu tenisa! Eden izmed prvih dveh igralcev sveta dopingiran!

Robert Farah Profimedia
V vzorcu prvega igralca sveta med dvojicami so našli prepovedane substance.

Kolumbijski teniški igralec Robert Farah, ki si z rojakom Juanom Sebastianom Cabalom deli prvo mesto na teniški lestvici ATP med igralci dvojic, je priznal, da so v njegovem vzorcu našli prepovedane substance. Farah je že odpovedal nastop na odprtem prvenstvu Avstralije, ki se začne v ponedeljek, poroča poljska tiskovna agencija PAP.

Robert Farah | Avtor: Profimedia Profimedia

Kolumbijec je najprej dejal, da je razlog za odpoved nastopa osebne narave, pozneje pa je sporočil pravi razlog.

"Trenutno sem v Los Angelesu in ne bom mogel igrati na OP Avstralije. Na turnirju, na katerega sem se pripravljal od decembra. Nekaj ur nazaj me je Mednarodna teniška zveza (ITF) obvestila, da so v mojem vzorcu našli sledi boldenona," je priznal skoraj 33-letni igralec.

Robert Farah | Avtor: Profimedia Profimedia

Farah pravi, da so sledi prepovedane substance našli v vzorcu, ki so mu ga vzeli 17. januarja v kolumbijskem Caliju. Dodal je, da so ga lani testirali vsaj 15-krat in da so bili vzorci vedno negativni ter da je boldenon najverjetneje zaužil preko govedine, zato ostaja miren, saj nikoli ni ničesar skrival.

Novembra 2018 je sicer predsednik Kolumbijskega olimpijskega komiteja Baltazar Medina opozoril kolumbijske športnike, da govedina vsebuje ta steroid in da se bo pozitiven dopinški preizkus končal s štiriletno prepovedjo nastopanja.

Farah je lani skupaj s Cabalom osvojila dva turnirja velike četverice (Wimbledon in OP ZDA).

Robert Farah | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 2
  • supreme 13:32 15.januar 2020.

    Spet naslov, ki zavaja....gonite se u 3pm

  • Tupamaros 12:56 15.januar 2020.

    Neverodostojen in zavajajoči naslov.Želeli ste senzacijo pa ste prdnili v prazno. Prva dva igralca sveta sta Nadal in Djoković a ne tam neka dva pikzigmerja.

Sorodne novice