Šport
980 ogledov

Epski spektakel v finalu spornega ATP pokala

novak đoković Epa
Teniški sladokusci si manejo roke pred prvim letošnjim obračunom Novaka Đokovića in Rafaela Nadala.

Teniška reprezentanca Srbije na čelu z drugim igralcem sveta Novakom Đokovićem je prvi finalist novoustanovljenega pokala ATP, ki poteka v Avstraliji. Srbi so si vstopnico za finale zagotovili po zmagi s 3:0 nad Rusijo.

Najprej je Dušan Lajović s 7:5 in 7:6 (1) premagal Karena Hačanova, potem pa je v obračunu najboljših igralcev na obeh straneh Đoković v dveh urah in 49 minutah ugnal Danila Medvedeva, petega igralca sveta, s 6:1, 5:7 in 6:4.

Tako je bilo že pred obračunov dvojic jasno, da je Srbija napredovala v finale. Vseeno sta zatem še Nikola Čačić in Viktor Troicki s 6:4 in 7:6 (7) dobila igro dvojic proti ruski navezi Tejmuraz Gabašvili/Konstantin Kravčuk.

"To je bila neverjetna tekma. Bilo je veliko izmenjav in zelo naporno. Danil Medvedev je eden najboljših igralcev na svetu in danes je pokazal, zakaj," je po koncu 16-kratni zmagovalec turnirjev na grand slam pohvalil 23-letnega Rusa.

novak đoković Zahtevajo rešitev Šport Tenisači ponoreli: "Sramota. To je nepošteno."

Đoković je prvi niz prepričljivo dobil, drugega pa izgubil. Medvedev je povedel že s 4:1 v igrah, a se je Đoković vrnil in izenačil na 4:4, vseeno pa je v nadaljevanju Rusu uspelo odvzeti prvi niz Srbu na turnirju.

V tretjem nizu je odločila peta igra, ko je Đokoviću, ki je kljub dobrim predstavam na začetku sezone odpovedal nastop na turnirju v Adelaidu, uspel "brejk".

Španija premagala Avstralijo

V drugem polfinalu sta najprej na igrišče stopila Avstralec Nick Kyrgios in Španec Roberto Bautista Agut, ki je prvega domačega aduta nadigral s 6:1 in 6:4.

V drugem posamičnem dvoboju je mladi, 20-letni Alex de Minaur dobil prvi niz proti prvemu igralcu sveta Nadalu s 6:4, v drugem držal Nadala do 5:5 in izgubil v zaključku niza s 5:7. V tretjem odločilnem nizu pa 33-letni Nadal ni imel večjih težav, niz je dobil s 6:1 in Španijo popeljal v nedeljski finale še pred dvobojem dvojic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.