Šport
117 ogledov

Legenda bo pomagala "rušiti" Nadala

dominic thiem rafael nadal Epa
Nekdanji peščeni specialist bo priskočil na pomoč rojaku, ki se želi polastiti peščenega prestola.

Nekdanji zmagovalec teniškega odprtega prvenstva Francije Thomas Muster želi popeljati dvakratnega finalista Rolanda Garrosa Dominica Thiema do prvega naslova za grand slam.

Avstrijska teniška zvezdnika sta danes objavila sodelovanje za leto 2020. "Zagotovo se bova pri delu zabavala," je dejal 26-letni Thiem, četrti igralec sveta.

Muster je bil leta 1996 kratek čas tudi številka 1 svetovnega tenisa. "Navdušen sem, da bom lahko podpiral Dominica na najpomembnejših turnirjih leta in mu pomagal z izkušnjami," je dejal 52-letni Muster.

Glavni trener Avstrijca še naprej ostaja Čilenec Nicolas Massu.

Thiem, aktualni četrti igralec sveta, je že nekaj časa eden najboljših tenisačev na peščeni podlagi, vendar mu velik trn v peti predstavlja "kralj peska" Rafael Nadal, kateremu je moral priznati premoč v dveh finalih na OP Francije (2018, 2019).

Nadal je 12-kratni zmagovalec Roland Garrosa, Thiem pa velja za njegovega naslednika, vendar se poraja vprašanje, če bo "princ peska" sploh kdaj prišel na svoj račun, saj 33-letni Španec iz sezone v sezono podaljšuje svojo vladavino.

Prvi vrhunec teniške sezone, v katero so tenisači vstopili s premierno izvedbo ATP pokala, je odprto prvenstvo Avstralije, ki se bo začelo 20. januarja.

novak đoković Zahtevajo rešitev Šport Tenisači ponoreli: "Sramota. To je nepošteno."

Thomas Muster je leta 1995 osvojil OP Francije, kar je njegova edina lovorika na grand slamih. V karieri je dobil 40 turnirjev na peščeni podlagi.

thomas muster | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.