Šport
86 ogledov

Požari (še) ne ogrožajo teniškega spektakla

Avstralija požar Epa
Čez slaba dva tedna se bo v Melbournu začel prvi grand slam letošnje sezone, potem ko v Perthu trenutno poteka ATP pokal.

Požari, ki divjajo v Avstraliji, zaenkrat ne ogrožajo uvodnega teniškega turnirja za grand slam v sezoni, ki se bo 20. januarja začel v Melbournu, so potrdili organizatorji turnirja, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Ti dodajajo, da bodo storili vse, da zdravje športnikov ne bo ogroženo.

Predsednik združenja igralcev ATP, Srb Novak Đoković, je organizatorje opozoril, naj razmislijo o kasnejšem začetku turnirja, če se razmere v Avstraliji ne bodo spremenile. Toda prvi mož Tennisa Australia Craig Tiley meni, da zaenkrat ni potrebe za takšne ukrepe, "seveda pa je na prvem mestu zdravje igralcev, delavcev na turnirju in gledalcev".

"Veliko je ugibanj o tem, ali bo dim, ki nastaja v požarih, vplival na turnir. A po podatkih, ki jih imamo ta čas, je vremenska napoved ugodna in zato ne pričakujemo sprememb. Sprejeli smo tudi dodatne ukrepe, da bomo turnir lahko izpeljali po načrtu," pravi Tiley in dodaja, da ljudje v Melbournu zaradi požarov doslej niso bili nikoli ogroženi.

Organizatorji turnirja podrobno spremljajo in analizirajo razmere. Po pomoč so se zato že zatekli k meteorologom in strokovnjakom za onesnaženost zraka. "V vsakem trenutku bomo imeli dostop do podatkov o onesnaženosti v Melbourne parku in okolici. Tesno sodelujemo tudi z zdravstvenim osebjem in drugimi lokalnimi strokovnjaki," zagotavlja Tiley.

Teniške organizacije in igralci so se aktivno vključili tudi v pomoč zbiranja sredstev za tiste, ki jih je požar prizadel. Med pobudniki je bil Nick Kyrgios, ki so se mu pridružili številni drugi igralci, športniki in tudi organizatorji tekmovanj.

Tik pred odprtim prvenstvom Avstralije je napovedan tudi ekshibicijski turnir svetovnih zvezdnikov, katerega izkupiček bo namenjen žrtvam požarov. Tam je nastop med drugimi že potrdil prvi igralec sveta Španec Rafael Nadal. "Skušali bomo zbrati denar za žrtve teh groznih požarov. Pripravljen sem pomagati na vse načine, če je to le možno. Prepričan sem, da nam skupaj z ostalimi igralci lahko uspe zbrati kar precej sredstev," pravi Španec.

tenis WTA Šport Ogenj prisilil igralke v selitev

ATP pokal Rusija | Avtor: Epa Epa

V Perthu medtem poteka pokal ATP, kjer so znane že tri reprezentance, ki bodo nastopile v četrtfinalu.

Avstraliji in Srbiji se je v četrtfinalu pokala ATP danes pridružila še Rusija. Rusi so v skupini D v Perthu premagali Norvežane s 3:0.

Kanadčani so v skupini F v Brisbanu z 2:1 odpravili Nemce in za četrtfinale čakajo razplet drugih tekem, Britanci pa v skupini C v Sydneyju s 3:0 Moldavce.

Novak Đoković Izgubil živce Šport Ko Novaku popustijo zavore: Srb popolnoma znorel
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.