Slovenija
932 ogledov

Video: Zagoreli kar štirje objekti, gasilci reševali živino

PU Kranj
Do nadaljnjega bo na kraju ostala tudi požarna straža.

V  požaru, ki je danes nekaj pred 9. uro izbruhnil na Dovjem, sta bili poškodovani dve stanovanjski hiši in dve gospodarski poslopji. Objekti se držijo skupaj. "Stanovalci so se že pred začetkom intervencije umaknili na varno," so za tem sporočlli s PU uprave Kranj.

Pozneje so pojasnili, da je bila v eni hiši jev času nastanka požara ena oseba, v drugi pa dve, ker so objekta pravočasno same zapustile, evakuacija ni bila potrebna.

Poleg enega gospodarskega poslopja sta zaradi ognja močno poškodovani tudi obe hiši, zato bo prenočišče za tri stanovalce zagotovil občinski štab civilne zaščite Kranjska Gora, dva pa bosta pri sorodnikih.

S posnetkov, ki so objavili kranjski policisti, gasilci rešujejo živino. Sicer so iz obeh gospodarskih poslopij rešili 13 živali.

Požar je gasilo 105 gasilcev Gasilsko reševalne službe Jesenice in okoliških gasilskih društev v Občini Kranjska Gora z 22 gasilskimi vozili. Ogenj je pogašen, gasilci pa v okviru sanacije po požaru še razkopavajo posamezna žarišča. Do nadaljnjega bo na kraju ostala tudi požarna straža.

Varnostni ukrep odklopa električne energije za objekte v okolici požara je preklican. Še naprej pa policisti opozarjajo, da so zaradi gašenja ceste na kraju dogodka spolzke. Stanovalci naj imajo zaprta okna, dokler se bo z območja požara valil dim.

Kriminalisti na kraju požara opravljajo ogled in v okviru kriminalistične preiskave ugotavljajo vzrok za požar. Kot je pojasnil predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos, zaključkov preiskave danes in v prihodnjih dneh še ne bo.

 

 

Kot je razvidno, bo škoda, ki jo bo seveda potrebno še popisati, precej velika. Vzrok požara še ni znan. 

Sicer so območju so gasilci odredili izklop elektricne energije, zaradi gasenja in nizkih temperatur pa so ceste v naselju zelo spolzke, opozarjajo policisti.  Krajani v okolici naj imajo do zaključka intervencije zaprta okna in naj se ne zadrzujejo zunaj, so še sporočili. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.