Šport
187 ogledov

Bedene in Hercogova napredovala

Aljaž Bedene Epa
Bedene je za zmago potreboval pet nizov.

Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je uspešno začel nastope na prvem turnirju za veliki slam v sezoni, odprtem prvenstvu Avstralije. Ljubljančan je na igrišču Melbourne Parka v prvem krogu po treh urah in 54 minutah ter petih nizih s 6:4, 6:7 (5), 6:7 (5), 6:2 in 6:4 ugnal domačina Jamesa Duckwortha, 94. s svetovne lestvice.

Tridesetletni Ljubljančan, 55. na lestvici ATP, se je s tri leta mlajšim tekmecem iz Sydneyja pred tem pomeril trikrat; na manjših turnirjih in kvalifikacijah za največje sta slavila vsak po enkrat, na turnirjih ATP pa je bil davnega leta 2013 v Bogoti boljši Duckworth.

Bedene se bo v drugem krogu OP Avstralije pomeril z Latvijcem Ernestsom Gulbisom. Ta se je iz kvalifikacij prebil na glavni turnir in nato presenetil Kanadčana Felixa Auger-Aliassima, 22. na lestvici ATP, ter zmagal s 7:5, 4:6, 7:6 (4) in 6:4.

Hercogova uspešna, poraz Juvanove

Polona Hercog je v prvem krogu zanesljivo, dvakrat s po 6:3 premagala Švedinjo Rebecco Peterson, ki je na lestvici WTA štiri mesta boljša od nje. Nastope v Melbourne Parku pa je že končala Kaja Juvan.

"Za mano je res dolgo pripravljalno obdobje. Predvsem prvo polovico smo s celotno ekipo res dobro delali. V zadnjem delu priprav nam ni šlo najbolje, saj so se mi sredi decembra pojavile težave s hrbtom," je po uvodni zmagi o pripravah na novo sezono najprej povedala Hercogova.

"Zaradi težav s poškodbo hrbta sem tudi odpovedala dva turnirja pred odprtim prvenstvom Avstralije, da bi sanirala poškodbo. Trenutno stanje ni idealno, je pa vseeno treba iz položaja potegniti najboljše. Šele po tem turnirju bomo naredili načrt, kako naprej," je dejala Hercogova, ki je v ponedeljek dopolnila 29 let.

"Definitivno sem danes dosegla pomembno zmago. Letos namreč še nisem odigrala nobene tekme. Seveda je bilo prisotne nekaj živčnosti, ampak mislim, da sem nervozo zelo dobro nadzorovala," je o današnjem dvoboju s Petersonovo dejala najboljša slovenska igralka in dodala: "Rezultatsko je bila dokaj lahka tekma. Mislim, da sem bila v vseh delih igre boljša od nasprotnice."

Polona Hercog | Avtor: Profimedia Profimedia

Hercogova je o svoji trenutni pripravljenosti dodala, da je v zadnjih tednih zaradi težav s hrbtom izgubila določen del treningov: "Sedaj, ko lahko spet normalno igram, se bo forma začela dvigovati."

Zdaj jo v drugem krogu čaka trd oreh, kar prva nosilka turnirja, domačinka Ashleigh Barty, s katero se bo pomerila v drugem dvoboju dneva v Rod Laver Areni. Prva nosilka je bila v prvem krogu s 5:7, 6:1 in 6:1 boljša od Ukrajinke Lesje Curenko, za ogrevanje pa je pred OP Avstralije osvojila turnir v domačem Adelaidu z nagradnim skladom 714.000 evrov in prikazala dobro formo.

"V drugem krogu me čaka Bartyjeva, ki je prva igralka sveta. Zelo se veselim te tekme. Poskušala bom odigrati svoj najboljši tenis, ki sem ga trenutno sposobna, in uživati v dvoboju," je pred dvobojem s številko 1 ženskega tenisa povedala Hercogova in dodala: "Pomembno vlogo bosta igrali tako psihična kot fizična priprava. Vsekakor sem pripravljena na jutrišnji dvoboj."

Bartyjeva je pred dnevi v finalu Adelaida S 6:2 in 7:5 ugnala 19-letno Ukrajinko Dajano Jastremsko, ta pa je bila danes v prvem krogu v Melbourne Parku usodna za mlado slovensko igralko Kajo Juvan. Potem ko se je Juvanova prvič v karieri skozi kvalifikacije prebila na OP Avstralije, je nastope tudi končala v prvem krogu. Devetnajstletnico je namreč gladko, dvakrat s 6:1 ugnala ukrajinska vrstnica Jastremska, sicer 21. igralka s svetovne lestvice.

"Tekma se ni odvila po mojih željah. Vseeno moram biti s turnirjem v Melbournu zadovoljna. Vidim, da lahko igram z vsemi in to je zame velika motivacija za nadaljevanje sezone," je po dvoboju za Teniško zvezo Slovenije dejala Juvanova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice