Šport
155 ogledov

Juvanova odpihnila nasprotnico, slab žreb za ostali Slovenki

Kaja Juvan
Juvanova zlahka napredovala, Kavčič izpadel.

Kaja Juvan, ki je 18. nosilka kvalifikacij uvodnega teniškega grand slama sezone v Avstraliji, je v prvem krogu po vsega 52 minutah gladko s 6:1 in 6:0 ugnala Gruzijko Jekaterino Gorgodze, 199. igralko svetovne lestvice. Blaž Kavčič pa je izgubil v drugem krogu kvalifikacij posameznikov. S 3:6, 6:3 in 6:3 ga je izločil Peter Gojowczyk, 119. igralec na lestvici ATP.

Juvanovo v drugem krogu čaka 25-letna domačinka Storm Sanders, 347. igralka lestvice WTA, ki je za nastop prejela posebno posebno povabilo organizatorjev.

Opravili so sicer tudi žreb za glavni del turnirja posameznikov, ki se bo začel 20. januarja. Slovenijo bodo zastopali Aljaž Bedene ter Tamara Zidanšek in Polona Hercog, ki nista imeli veliko sreče pri žrebu. V primeru uspeha v prvem krogu ju v drugem verjetno čakata izjemni tekmici. Hercogovo čaka trenutno prva dama tenisa domačinka Ashleigh Barty, Zidanškovo pa znamenita Američanka Serena Williams, ki je bila na prvem mestu svetovne lestvice WTA že nekajkrat v karieri.

teniško igrišče op avstralije melbourne OP Avstralije Šport Vse večje težave v Melbournu, nastradala tudi Slovenka

Prva nosilka naj po napovedih ne bi smela imeti težkega dela s 120. igralko WTA Lesjo Curenko iz Ukrajine. Do verjetnega dvoboja z 23-letno Bartyjevo, lansko zmagovalko pariškega grand slama, pa Hercogovo prav tako ne čaka lahko delo. Mariborčanka, 48. na lestvici ATP, se bo namreč v uvodnem krogu pomerila s Švedinjo Rebecco Peterson, 44. igralko sveta. Štiriindvajsetletna Švedinja je štiri leta starejšo Slovenko v edinem medsebojnem obračunu premagala lani v Marakešu.

Tamara Zidanšek, 64. na WTA, bo prvič igrala proti Južnokorejki Na-Lae Han, 177. na WTA, ki se je na glavni turnir uvrstila s posebnim povabilom. V primeru zmage bo Zidanškova lopar bržčas prekrižala z Sereno Williams. Ta čas deveta igralka na svetu se bo uvodoma pomerila z Anastasijo Potapovo, 90. na svetovni lestvici iz Rusije.

Tamara Zidanšek | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Osemintridesetletna Serena Williams je zmagala na 23 turnirjih za veliki slam, kar je največ med vsemi v zgodovini odprtih turnirjev. Kar osemkrat je bila najvišje na svetovni lestvici med letoma 2002 in 2017. Ko je bila na vrhu šestič, je tam ostala kar 186 tednov in s tem izenačila rekord Nemke Steffi Graf.

Aljaž Bedene se bo v prvem krogu srečal z Avstralcem Jamesom Duckworthom, 96. na lestvici ATP. Tridesetletni Ljubljančan, 54. na ATP, se je s tri leta mlajšim tekmecem iz Sydneyja pomeril trikrat, na manjših turnirjih in kvalifikacijah za največje sta slavila vsak po enkrat.

Na turnirjih ATP pa je bil že kar davnega leta 2013 v Bogoti boljši Avstralec, saj je Bedene tedaj dobil skupaj sedem iger in po dveh nizih izgubil na uvodu največjega kolumbijskega turnirja. Če bo Bedene preskočil prvo oviro, bo v drugem krogu igral z zmagovalcem dvoboja med Felixom Augerjem Aliassimejem, 22. na lestvici ATP, ter ta čas še neznanim kvalifikantom.

Rafael Nadal Besni Nadal Šport "Ti navijači so fanatiki polni substanc, ne razumejo tenisa"

Prvi tenisaš sveta, Španec Rafael Nadal, se bo najprej pomeril z Hugom Dellienom iz Bolivije (72. na ATP), na nasprotni strani žreba pa je Srb Novak Đoković. Drugi igralec svetovne lestvice bo imel težje delo od Nadala, saj ga bo na drugi strani mreže čakal Nemec Jan Lennard Struff, 35. na ATP. Na papirju lažjega tekmeca ima tudi tretji nosilec Roger Federer, prvi tekmec Švicarja bo Steve Johnson iz ZDA, 84. na ATP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.