Šport
278 ogledov

Vse večje težave v Melbournu, nastradala tudi Slovenka

teniško igrišče op avstralije melbourne Epa
Organizatorji odprtega prvenstva Avstralije se spopadajo z vse večjimi težavami.

Potem ko je v torek teniške igralce motila predvsem onesnaženost zraka zaradi požarov, so današnji spored kvalifikacij prvega turnirja za grand slam prestavili zaradi neviht. Med prestavljenimi na četrtek je tudi dvoboj Slovenke Kaje Juvan.

Tudi drugi dan kvalifikacij se organizatorji v Melbournu spopadajo s težavami, ki so posledica višje sile. Predviden začetek drugega dne so zaradi požarov ter posledično gostega dima in onesnaženega zraka prestavili na popoldanski čas. Zatem so po nekaj odigranih dvobojih v obeh posamičnih konkurencah organizatorje zmotile še nevihte.

Slednje so zajele predvsem vzhodni del Avstralije, s seboj pa prinašajo tudi dobre obete, saj bi se lahko zmanjšala vsebnost nevarnih prašnih delcev v ozračju. Ni pa jasno, kako bodo vplivale na razvoj obsežnih gozdnih požarov, ki so zajeli velik del dežele tam spodaj.

Organizatorji so se zaradi dogajanja znašli v novih težavah glede urnika izvedbe kvalifikacij. Za danes jim ni preostalo drugega, kot da preostali spored drugega dne prestavijo na četrtek.

Robert Farah Afera Šport Šok v svetu tenisa! Eden izmed prvih dveh igralcev sveta dopingiran!

Svoj dvoboj prvega kroga bi danes morala odigrati tudi Kaja Juvan. Devetnajstletna Ljubljančanka se bo po novem tako z Gruzijko Jekaterine Gorgodze pomerila v četrtek zgodaj zjutraj. Doslej se še nista pomerili med seboj.

Poleg prestavljenega sporeda se organizatorji v teh dneh ukvarjajo še z zaskrbljenimi igralci, ki tožijo nad onesnaženostjo zraka. Slovenka Dalila Jakupović je v torek zaradi težav z dihanjem celo predala obračun prvega kroga kvalifikacij. Podporo so ji izrazili številni igralci in igralke, ki so v teh dneh v gostem dimu in posledično zdravju nevarnem zraku morali odigrati svoje obračune.

V drugi krog kvalifikacij se je od Slovencev uvrstil Blaž Kavčič, ki bo v četrtek za preboj v zadnji krog igral proti Nemcu Petru Gojowczyku. Blaž Rola je v torek izpadel.

Rafael Nadal Besni Nadal Šport "Ti navijači so fanatiki polni substanc, ne razumejo tenisa"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.