Šport
500 ogledov

Juvanovi uspelo še tretjič zapored

Kaja Juvan Facebook
Mlada slovenska teniška igralka je v Avstraliji dosegla svoj primarni cilj.

Kaja Juvan, ki je bila ob koncu lanskega leta izbrana za najbolj obetavno mlado športnico leta v Sloveniji, se je uvrstila na glavni turnir prvega teniškega turnirja za veliki slam v sezoni. V Melbournu je v tretjem krogu kvalifikacij odprtega prvenstva Avstralije po uri in 23 minutah s 6:3 in 6:3 premagala Rusinjo Natalijo Vihljancevo.

Devetnajstletna Ljubljančanka je lani kot srečna poraženka nastopila na Roland Garrosu, nato je tekmovala tudi na Wimbledonu, na odprtem prvenstvu ZDA pa zaradi opravljanja mature nato ni nastopila.

Lani je Juvanova v Avstraliji nastope končala v drugem krogu kvalifikacij, letos pa je na poti na glavni turnir v Melbournu premagala naprej s 6:1 in 6:0 Gruzijko Jekaterino Gorgodze, nato pa še domačinko Storm Sanders s 6:0, 2:6 in 6:3.

teniško igrišče op avstralije melbourne OP Avstralije Šport Vse večje težave v Melbournu, nastradala tudi Slovenka

V odločilnem krogu za vstop na glavni del prvega turnirja za veliki slam je osemnajsta nosilka kvalifikacij premagala še šesto nosilko Vihljancevo. V prvem nizu je bila ključna osma igra, v kateri je Juvanova prišla do ključnega odvzema servisa. V drugem nizu je nato mlada Slovenka z dvema odvzetima servisoma nasprotnice hitro povedla s 3:0, nato sicer oddala igro na svoj servis, a obdržala vodstvo do konca.

V prvem krogu glavnega dela OP Avstralije se bo Juvanova pomerila z Dajano Jastremsko, dvaindvajseto igralko svetovne lestvice iz Ukrajine.

"Zelo sem zadovoljna s tremi zmagami v kvalifikacijah v Melbournu. V nedeljo so zdaj na vrsti priprave, v ponedeljek zatem igram z Jastremsko v prvem krogu, kjer bom dala vse od sebe," je po zmagi dejala Juvanova.

Robert Farah Afera Šport Šok v svetu tenisa! Eden izmed prvih dveh igralcev sveta dopingiran!

Na glavnem delu turnirja posameznikov, ki se bo začel 20. januarja, bodo Slovenijo zastopali še Aljaž Bedene ter Tamara Zidanšek in Polona Hercog.

Kvalifikacije za OP Avstralije so sicer v začetku tedna potekale v senci goste dimne zaveze v Melbournu, ki nastala zaradi obsežnih gozdnih požarov v "deželi tam spodaj". Zaradi težav z dihanjem je svojo tekmo prvega kroga kvalifikacij v ponedeljek predala Slovenka Dalila Jakupović. Razmere pa so se od srede, ko so območje zajele padavine, precej izboljšale. Kot je sporočil trener Kaje Juvan Robi Cokan, se zdaj lahko v Melbournu normalno igra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.