Šport
341 ogledov

Eden najboljših na svetu suspendiran

Robert Farah Epa
Lani je v konkurenci dvojic osvojil dva grand slama, letošnje leto se je zanj začelo katastrofalno.

Mednarodna teniška zveza (ITF) je suspendirala Kolumbijca Roberta Faraha, potem ko so oktobra v njegovem vzorcu našli sledi boldenona, prepovedanega steroida. Farah je sicer eden najboljših igralcev v konkurenci dvojic.

Robert Farah Afera Šport Šok v svetu tenisa! Eden izmed prvih dveh igralcev sveta dopingiran!

Boldenon v Kolumbiji uporabljajo za pospešitev rasti goveda, je pa na seznamu prepovedanih substanc pri Svetovni protidopinški agenciji.

Leta 2018 je kolumbijski olimpijski komite športnike opozoril, da je v govedini boldenon. "Prepričan sem, da je bilo to krivo za izid testa," je dejal Farah.

Aljaž Bedene OP Avstralije Šport Bedene in Hercogova napredovala

Triintridesetletni v Kanadi rojeni tenisač in njegov partner v dvojicah Juan Sebastian Cabal sta lani zmagala tako v Wimbledonu kot na odprtem prvenstvu ZDA, leta 2018 pa sta bila finalista dvojic na OP Avstralije.

Morala bi igrati tudi na letošnjem turnirju v Melbournu, a je prejšnji teden prišla v javnost vest o pozitivnem dopinškem vzorcu. Cabal bo tako v Avstraliji igral skupaj s Špancem Jaumejem Munarjem.

Benchetrit Ne bo šlo Šport Bizaren incident z banano, sodnik naredil red
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice