Avstralija najavlja kandidaturo za SP 2018

Foto: Žurnal24 Bodo "tam spodaj" po olimpijskih igrah leta 2000 kmalu gostili tudi najboljše no
Avstralija se bo skoraj zagotovo potegovala za organizacijo svetovnega prvenstva leta 2018, nogometni spektakel pa bi radi gostili tudi Angleži in Rusi.
Oglej si celoten članek
Avstralija je pripravljena na kandidaturo za organizacijo svetovnega prvenstva leta 2018, nameram avstralske nogometne zveze pa je botrovala tudi odločitev izvršnega odbora Fife, ki je dokončno opustila idejo o selitvi prvenstva s celine na celino vsaka štiri leta. Predstavnik avstralske nogometne zveze Ben Buckley je priznal, da v Avstraliji resno razmišljajo o kandidaturi: "Že večkrat smo izrazili pripravljenost organizirati svetovno prvenstvo v čim krajšem možnem času, zato pozdravljamo odločitev Fife, ki je dokončno ukinila rotacijsko politiko. S tem smo znova pridobili možnost, da gostimo najboljše nogometaše sveta in mislim, da smo sposobni predstaviti kandidaturo, ki bo prepričala tudi stroko," je povedal Buckley.

Odločitev o gostitelju svetovnega prvenstva leta 2018 bo padla čez dobra štiri leta, poleg Avstralcev pa o kandidaturi resno razmišljajo tudi v Angliji in Rusiji.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.