Šport > Nogomet
12 ogledov

Avstralija najavlja kandidaturo za SP 2018

Bodo "tam spodaj" po olimpijskih igrah leta 2000 kmalu gostili tudi najboljše no Žurnal24 main
Avstralija se bo skoraj zagotovo potegovala za organizacijo svetovnega prvenstva leta 2018, nogometni spektakel pa bi radi gostili tudi Angleži in Rusi.
Avstralija je pripravljena na kandidaturo za organizacijo svetovnega prvenstva leta 2018, nameram avstralske nogometne zveze pa je botrovala tudi odločitev izvršnega odbora Fife, ki je dokončno opustila idejo o selitvi prvenstva s celine na celino vsaka štiri leta. Predstavnik avstralske nogometne zveze Ben Buckley je priznal, da v Avstraliji resno razmišljajo o kandidaturi: "Že večkrat smo izrazili pripravljenost organizirati svetovno prvenstvo v čim krajšem možnem času, zato pozdravljamo odločitev Fife, ki je dokončno ukinila rotacijsko politiko. S tem smo znova pridobili možnost, da gostimo najboljše nogometaše sveta in mislim, da smo sposobni predstaviti kandidaturo, ki bo prepričala tudi stroko," je povedal Buckley.

Odločitev o gostitelju svetovnega prvenstva leta 2018 bo padla čez dobra štiri leta, poleg Avstralcev pa o kandidaturi resno razmišljajo tudi v Angliji in Rusiji.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.