Avstrijci pod velikim pritiskom

Foto: Epa gregor schlierenzauer
Smučarske skakalce čaka ekipna tekma v Pyeongchangu.
Oglej si celoten članek

Na današnji ekipni tekmi smučarskih skakalcev na veliki skakalnici v Pyeongchangu bo nastopil tudi svetovni prvak Gregor Schlierenzauer.

Osemindvajsetletni Tirolec bo nastopil kot tretji v avstrijski ekipi. Zadnja tekma v smučarskih skokih na tokratnih olimpijskih igrah se začne ob 13.30 po slovenskem času. Na posamični tekmi Schlierenzauer ni skakal, ker ni opravil internih kvalifikacij avstrijskih orlov.

Kot prvi izmed avstrijske četverice skakalcev se bo na odskočišče podal svetovni prvak Stefan Kraft. V drugem krogu bo za Avstrijo skakal Manuel Fettner in kot zadnji Michael Hayböck. Četverica bo poskusila preprečiti, da bi Avstrija prvič po letu 2002 ostala brez olimpijske medalje v smučarskih skokih.

Za favorita na današnji tekmi velja ekipa Norveške, po prvih mestih pa lahko posežeta tudi ekipi Nemčije in Poljske. V avstrijskem taboru priznavajo, da bi bilo premagati katero od teh "velik čudež". "Toda zagotovo se ne bomo predali, odlično se bomo pripravili in dali vse od sebe," je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA povedal Kraft.

Velike želje imajo tudi v nemškem taboru s ta čas prvim zvezdnikom Andreasom Wellingerjem. Ta je v Pyeongchangu že osvojil zlato in srebro, v primeru nemške zmage pa bi 22-letni Bavarec ob slovitem Jensu Weissflogu postal najuspešnejši nemški skakalec v zgodovini iger.

Nastopila bo tudi ekipa slovenskih skakalcev, v kateri so Jernej Damjan, Peter Prevc, Tilen Bartol in Anže Semenič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.