Šport > Zimske olimpijske igre 2018
306 ogledov

Avstrijci pod velikim pritiskom

gregor schlierenzauer Epa
Smučarske skakalce čaka ekipna tekma v Pyeongchangu.

Na današnji ekipni tekmi smučarskih skakalcev na veliki skakalnici v Pyeongchangu bo nastopil tudi svetovni prvak Gregor Schlierenzauer.

Osemindvajsetletni Tirolec bo nastopil kot tretji v avstrijski ekipi. Zadnja tekma v smučarskih skokih na tokratnih olimpijskih igrah se začne ob 13.30 po slovenskem času. Na posamični tekmi Schlierenzauer ni skakal, ker ni opravil internih kvalifikacij avstrijskih orlov.

Kot prvi izmed avstrijske četverice skakalcev se bo na odskočišče podal svetovni prvak Stefan Kraft. V drugem krogu bo za Avstrijo skakal Manuel Fettner in kot zadnji Michael Hayböck. Četverica bo poskusila preprečiti, da bi Avstrija prvič po letu 2002 ostala brez olimpijske medalje v smučarskih skokih.

Za favorita na današnji tekmi velja ekipa Norveške, po prvih mestih pa lahko posežeta tudi ekipi Nemčije in Poljske. V avstrijskem taboru priznavajo, da bi bilo premagati katero od teh "velik čudež". "Toda zagotovo se ne bomo predali, odlično se bomo pripravili in dali vse od sebe," je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA povedal Kraft.

Velike želje imajo tudi v nemškem taboru s ta čas prvim zvezdnikom Andreasom Wellingerjem. Ta je v Pyeongchangu že osvojil zlato in srebro, v primeru nemške zmage pa bi 22-letni Bavarec ob slovitem Jensu Weissflogu postal najuspešnejši nemški skakalec v zgodovini iger.

Nastopila bo tudi ekipa slovenskih skakalcev, v kateri so Jernej Damjan, Peter Prevc, Tilen Bartol in Anže Semenič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice