Šport > Zimske olimpijske igre 2018
5388 ogledov

O tekmecu ne razmišljajo, obstajata pa dve možnosti

risi
Slovenski hokejisti so bili razumljivo izjemno zadovoljni ob zmagi nad Slovaško. Naslednji tekmec je približno že znan.

Slovenija ostaja stoodstotna na tekmah s Slovaško na olimpijskih turnirjih. Pred štirimi leti so Slovenci slavili s 3:1, ko so zadetke za rise dosegli Rok Tičar, takratni kapetan Tomaž Razingar in Anže Kopitar, v zadnji minuti pa so Slovaki le kozmetično popravili izid. Tokrat je bilo 3:2 po streljanju kazenskih strelov.

"Seveda je malo tvegano, če igraš s tremi napadalci v podaljšku, toda če gre za zrele in izkušene hokejiste, je lažje. Mi smo takšne igralce imeli, morda je bilo tvegano le to, da so bili toliko časa na ledu. Vesel sem, da se je tako izteklo, za vse naše igralce, ki so dali vse od sebe. Po tekmi z Rusijo smo se pogovorili, sicer pa je bilo dobro, da so imeli igralci pravo energijo in so se lahko danes vrnili. Nimam kakšnih posebnih adutov v rokavu, a smo našli pravo smer. Zdaj se bomo malo spočili, o tekmecih za naprej pa v tem trenutku še nočem razmišljati," je po tekmi dejal slovenski selektor Kari Savolainen.

"Vedeli smo, da bo danes ta tekma zelo pomembna. Vedeli smo, da smo bolj enakovredni tekmeci Slovakom, kot smo bili Rusom. Ko smo povedli z 2:0, smo se mogoče malo ustavili in dovolili, da so izenačili. Sem pa vesel, da smo se na koncu pobrali in zmagali. V podaljšku smo spet igrali s tremi napadalci, a sem bil že kar malo utrujen, noge so bile trde. Včasih so bile kakšne boljše rešitve od teh v podaljšku, je pa po kazenskih strelih vedno lepo zmagati. Je malo več treme in nervoze, a so nekateri igralci pokazali tehnično znanje in nas popeljali do zmage," pa je povedal kapetan Jan Muršak.

risi Samo za Rusi Šport Gol, gol! Druga zmaga za Slovenijo!

Slovenija je z dvema točkama in dvema zmagama po koncu rednega dela osvojila drugo mesto v skupini, kar ji prinaša dokaj dobro izhodišče za repasaž, kjer se bo potegovala za preboj v četrtfinale. Hokejisti ponavljajo, da jih ne zanima, kdo bo njihov nasprotnik na odločilni tekmi. "Mislim, da smo danes pokazali povsem drugačno sliko kot proti Rusom. Začeli smo zelo napadalno, povedli z 2:0, potem malo popustili v drugi tretjini. A smo se spravili skupaj, delali do konca in zasluženo smo zmagali. Po 2:0 smo se preveč pomaknili v obrambo, po njihovem drugem zadetku pa smo spet stopili na plin, igrali borbeno, blokirali strele. Nismo se obremenjevali z naslednjimi tekmeci, pripravljali smo se samo na današnjo tekmo. Kogarkoli bomo dobili, moramo ga premagati in pokazati najboljšo igro," je dejal Žiga Pance.

Podobno je razmišljal tudi strelec drugega slovenskega zadetka na tekmi s Slovaki Anže Kuralt:  "Prva tretjina je bila gor in dol, drugo smo dobro začeli, izkoristili svoje priložnosti. Potem smo se preveč zaprli, dali smo jim priložnost, ki so jo tudi izkoristili. Na koncu smo težko ujeli 'momentum', a smo ga in zasluženo zmagali. Podaljški in predvsem kazenski streli so, kot pravimo, loterija, a moraš imeti tudi igralce, ki jih zadenejo, vratar pa jih mora ubraniti. Bili smo bolj zbrani. Nismo razmišljali o tekmecih naprej, danes smo razmišljali samo o Slovakih. Zdaj se moramo spočiti in se pripraviti na naslednjo tekmo."

risi Junaki Šport Rise imajo radi tudi v Kanadi

Matematika

Slovenija bo v naslednjo fazo sicer krenila s šestega mesta, saj bo najslabša po točkah od drugouvrščenih ekip po posameznih skupinah. Vse tri prve ekipe bodo neposredno potovale v četrtfinale, pridružila pa se jim bo tudi najboljša reprezentanca z drugim mestom. V skupini C imata že po šest točk Finska in Švedska, v skupini A Češka pet, štiri, toliko kot Slovenija, pa Kanada. Druga je lahko tudi še Švica, če užene Češko, doslej je zbrala tri točke. A le neverjetno visoka zmaga Južnokorejcev proti Kanadčanom bi še lahko spremenila položaj risov.

Šesti Slovenci se bodo tako pomerili z 11. reprezentanco prvega dela turnirja. Doslej so brez točk Južnokorejci, Nemci in Norvežani, najverjetneje pa bodo gostitelji po dvoboju s Kanado prikovani na zadnje mesto. Predzadnje bo tako najverjetneje osvojila poraženka na medsebojnem dvoboju med Nemčijo in Norveško.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.