Šport > Zimske olimpijske igre 2018
28083 ogledov

Zaradi grdega obnašanja je moral zapustiti olimpijske igre

Mathieu Faivre Epa
Alpski smučar je moral zapustiti Pyeongchang.

Francoski alpski smučar Mathieu Faivre je moral zaradi neprimernih komentarjev, ki jih je dal novinarjem po nedeljski tekmi v veleslalomu na olimpijskih igrah v Pyeongchangu, spakirati kovčke.

"Mathieu se bo iz disciplinskih razlogov vrnil domov," je danes povedal direktor francoske moške smučarske reprezentance David Chastan.

Chastan je za francosko tiskovno agencijo AFP pojasnil, da Faivrejeve pripombe po tekmi niso bile v ekipnem duhu, in da ne bo nastopil na sobotni ekipni tekmi.

Mathieu Faivre | Avtor: Epa Epa
Faivre je na lanskem svetovnem prvenstvu v St Moritzu zmagal v ekipni tekmi, skupaj s Alexisom Pinturaultom, ki je na igrah v Pyeongchangu osvojil že dve medalji.

Nedeljski veleslalom pa je 26-letni Francoz, ki je v zvezi z ameriško smučarko Mikaelo Shiffrin, končal na sedmem mestu. Zmagal je Avstrijec Marcel Hirscher, med prvo sedmerico pa so bili štirje Francozi. Najvišje uvrščeni med njimi je bil Pinturault na tretjem mestu, Thomas Fanara je bil peti, Victor Muffat-Jeandet pa šesti.

Ko so ga novinarji vprašali, kaj si misli o dobrem rezultatu francoske ekipe, pa je Faivre izstrelil, da ga ekipa sploh ne zanima. "Tu sem, da tekmujem le zase. Ne pričakujte čudežev - moje najboljše mesto v svetovnem pokalu je osmo," je dejal.

Faivre, ki se je pozneje opravičil na družbenih omrežjih, je pojasnil, da je bil razočaran nad svojim rezultatom. "Čutil sem, da v drugi vožnji dobro smučam, a ko sem videl, kje sem končal, je bilo kot bi dobil udarec v obraz," je dejal.

Komentarjev 4
  • Marka Skace 15:37 19.februar 2018.

    Pri nas pa pošljite domov Pahorja, tistega Boruta kateri ne loči Biatloncwv od rokometašev. Žalostno , kakršen predsednik taki so tudi njegovi volilci.

  • Snežinko 07:17 19.februar 2018.

    No, res ni lepo, da je rekel, da se mu =be za ekipo, je pa eden redkih, ki je imel "jajca" in povedal po pravici: vsak (z izjemo ekipnih tekmovanj) tekmuje ZASE, ne za ekipo. Ampak po tekmi vsi lepo ...prikaži večo vzgojeno hvalijo "ekipni uspeh"... Lep primer: ko sta zmagovala Tina in Peter ni bilo nikoli rečeno, da je zmagala Slovenija, ampak vedno, da je zmagala Tina Maze ali Peter Prevc iz Slovenije. Tudi vsi rezultati so pisani na njuna osebna imena. Ja, tudi na Slovenijo, ampak prvenstveno na njiju.