Avstrijci zahtevajo kazen, Slovenca obtožili rasizma

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pri Olimpiji zanikajo rasizem igralcev.
Oglej si celoten članek

Vodstvo hokejskega kluba VSV Beljak je sprožilo postopek, v katerem je hokejista Olimpije Tadeja Čimžarja in Miho Zajca obtožilo rasizma. Slovenca naj bi po prekršku kanadskega branilca zmerjala z neprimernimi gestami, a v Olimpiji zanikajo, da bi šlo za rasizem.

"Po prerivanju pred golom domače ekipe je Tadej Čimžar pokazal gesto 'big-headed bully', zaradi česar je domači klub sprožil postopek proti našemu igralcu zaradi rasizma, prav tako proti Mihi Zajcu, ki je soigralcu stopil v bran. V klubu smo se z obema igralcema pogovorili. Reakcija naših igralcev je bila posledica grobosti in prekrška domačega igralca, ki je spotaknil, porinil in udaril našega igralca, nikakor in v nobenem primeru pa ni bila povezana z rasizmom," se branijo pri Olimpiji.

"Prisegamo na vrednote, kot so spoštovanje, znanje in fair-play, pri tem gojimo spoštljive odnose tako znotraj ekipe kot do nasprotnikov. V klubu imamo ničelno toleranco do rasizma. Vsekakor si želimo, da se dogodek temeljito preuči in razjasni v dobro vseh. Po pogovoru z obema igralcema smo prepričani, da sta gesti naših dveh igralcev vzeti iz konteksta," še sporočajo iz Tivolija.

Avstrijci gesto Čimžarja interpretirajo povsem drugače. Trdijo, da sta z Zajcem z opičjimi gestami žalila temnopoltega kanadskega branilca Dereka Joslina. Športni direktor kluba VSV Gerald Rauchenwald zahteva izključitev obeh Slovencev do konca sezone.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:08 29. December 2021.

    Vsi smo se razvili iz opic??!!

  • 15:27 29. December 2021.

    Avstrijci so rasisti ker "opičje geste" povezujejo z barvo kože....Lahko se tudi belec obnaša kot opica...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.