Šport
1558 ogledov

Avstrijci zahtevajo kazen, Slovenca obtožili rasizma

Tadej Čimžar Profimedia
Pri Olimpiji zanikajo rasizem igralcev.

Vodstvo hokejskega kluba VSV Beljak je sprožilo postopek, v katerem je hokejista Olimpije Tadeja Čimžarja in Miho Zajca obtožilo rasizma. Slovenca naj bi po prekršku kanadskega branilca zmerjala z neprimernimi gestami, a v Olimpiji zanikajo, da bi šlo za rasizem.

"Po prerivanju pred golom domače ekipe je Tadej Čimžar pokazal gesto 'big-headed bully', zaradi česar je domači klub sprožil postopek proti našemu igralcu zaradi rasizma, prav tako proti Mihi Zajcu, ki je soigralcu stopil v bran. V klubu smo se z obema igralcema pogovorili. Reakcija naših igralcev je bila posledica grobosti in prekrška domačega igralca, ki je spotaknil, porinil in udaril našega igralca, nikakor in v nobenem primeru pa ni bila povezana z rasizmom," se branijo pri Olimpiji.

"Prisegamo na vrednote, kot so spoštovanje, znanje in fair-play, pri tem gojimo spoštljive odnose tako znotraj ekipe kot do nasprotnikov. V klubu imamo ničelno toleranco do rasizma. Vsekakor si želimo, da se dogodek temeljito preuči in razjasni v dobro vseh. Po pogovoru z obema igralcema smo prepričani, da sta gesti naših dveh igralcev vzeti iz konteksta," še sporočajo iz Tivolija.

Avstrijci gesto Čimžarja interpretirajo povsem drugače. Trdijo, da sta z Zajcem z opičjimi gestami žalila temnopoltega kanadskega branilca Dereka Joslina. Športni direktor kluba VSV Gerald Rauchenwald zahteva izključitev obeh Slovencev do konca sezone.

Komentarjev 2
  • butnbutnskala 16:08 29.december 2021.

    Vsi smo se razvili iz opic??!!

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 15:27 29.december 2021.

    Avstrijci so rasisti ker "opičje geste" povezujejo z barvo kože....Lahko se tudi belec obnaša kot opica...

Sorodne novice