Avstrijec po grdem padcu na intenzivni negi

Foto: Epa thomas diethart
Nekdanjega zmagovalca novoletne turneje so po padcu v Ramsauu prepeljali v bolnišnico.
Oglej si celoten članek

Avstrijski smučarski skakalec Thomas Diethart, ki je v sezoni 2013/14 dobil novoletno skakalno turnejo, je danes grdo padel na treningu v Ramasuu.

Kot je sporočila avstrijska smučarska zveza, so ga prepeljali na oddelek intenzivne nege v Schladmingu, vendar je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

Foto: Epa thomas diethart

Skakalec je po pristanku izgubil ravnotežje in padel v izteku skakalnice, staknil pa je poškodbe glave in obraza, nekaj odrgnin ter udarec v pljuča. S helikopterjem so ga prepeljali v bolnišnico, po prvih podatkih ima pretres možganov in lažjo možgansko krvavitev. Njegovo stanje naj bi bilo sicer stabilno in ni življenjsko nevarno.

Po največjem uspehu v karieri se je zdaj 25-letni Diethart že večkrat skušal vrniti na nekdanjo raven, stalni del njegove kariere pa so tudi padci, podobnega kot danes je že doživel lani na tekmi celinskega pokala v nemškem Brotterodeju.

Skakalec To so posledice grozovitega padca

Thomas Diethart je v svoji karieri dosegel dve zmagi na posamičnih tekmah svetovnega pokala, temu je dodal še eno uvrstitev na stopničke. Največji uspeh je dosegel v sezoni 2013/2014, ko je dobil novoletno turnejo. Na olimpijskih igrah v Sočiju (2014) je z avstrijsko reprezentanco osvojil srebro na ekipni tekmi.

Foto: Epa thomas diethart

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.